Vágólapra másolva!
Hétfőn teszi meg ajánlatát az MTK labdarúgóklub megvételére Csörgő György felvidéki üzletember - írja az Új Szó.

„Ha elfogadják a hivatalos vételi ajánlatunkat, létrejön az üzlet" – mondta a Russel Export–Import Kft. szlovákiai tulajdonosa, aki múlt hónap végén hozta nyilvánosságra, hogy szívesen beszállna az NB I-es klubba. "Az audit és a jogi elemzés eredménye alapján döntöttünk úgy, hogy fenntartjuk érdeklődésünket. Megszabtunk még néhány feltételt, amelyet a jelenlegi tulajdonosoknak teljesíteniük kell, hogy ha ezeket elfogadják, akkor megveszem a klubot" - tette hozzó Csörgő György, akinek az volt a kérése, hogy tartozásmentes legyen az egyesület.

Tulajdonosváltás az MTK-nál? Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Tiszta lappal szeretnék indulni, ugyanúgy, ahogy Bősön is tettem, mert így tisztességes" – hangsúlyozta a vállalkozó, aki az idén 90 éves bősi futballklubnak is a tulajdonosa. Hogy mennyit fizetne az MTK-ért, azt viszont nem árulta el. "Ez üzleti titok, mindkét fél megegyezett, hogy a vételárat nem hozzuk nyilvánosságra."

Csörgő hozzátette, az ajánlat három napig lesz érvényes. "Sok idő nincs, közeledik az új szezon kezdete, az átigazolási időszak is csak augusztus végéig tart, ezért szerda éjfélig tartjuk fenn az ajánlatunkat. Az előzetes tárgyalások alapján 50-50 százalék esélyt látok a megegyezésre. Ha a jelenlegi tulajdonosok sportszerető üzletemberként gondolkodnak, akkor eladják a klubot" – zárta a beszélgetést Csörgő György.

Exkluzív tartalmak a Facebook-oldalunkon