Vágólapra másolva!
A korábbi világválogatott focista, Détári Lajos is könyvet ír. Szerinte a könyv olyan lesz, mint az élete, amelyben voltak nagy sikerek és görbe esték.

A legutóbb a Ferencvárosnál dolgozó szakember "Az utolsó magyar világsztár" címmel jelenteti meg a könyvet, amelyben őszintén ír pályafutásának rejtett részleteiről, az 1986-os vb-kudarcról, sztárklubokról, Maradonáról és luxuskocsikról.

"Vállalok mindent, jót, rosszat, vidámat, szomorút" – mondta a Nemzeti Sportnak Détári Lajos. "Olyan lesz a köny, mint az életem, amelyben voltak nagy meccsek, nagy sikerek, és voltak huncutságok, görbe esték, kimaradások. A sztorim lényege azonban az, hogy én még a világhírű futballisták egyenrangú társa voltam a pályán és azon kívül is. Ilyen volt – többek között – Diego Maradona, Gianluca Vialli, Roberto Baggio vagy Roberto Mancini."

Détári beavat a háttérsztorikba Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Détári elmondta még, hogy a világsztárok ugyanolyan hétköznapi emberek, Maradona a futballcipőjét is odaadta neki, amikor a világválogatottban együtt játszottak. "Terry Venables Magyarországon futballozó játékosként figyelt fel rám, és szerepeltetett, ilyesmi Albert Flóriánék idejében fordult elő utoljára, de Londonba már frankfurti légiósként utaztam el. A csomagom elkavarodott a reptéren, nekem pedig rohannom kellett, ezért aztán ott ültem az öltözőben cipő nélkül. Gondoltam, csak lesz egy a szertárban. Maradona ült mellettem, jó fej volt, látta, hogy mi a helyzet, odaadta az övét, amelyet tartalékba hozott, prímán passzolt a lábamra, mert egyforma méretünk volt."