Vágólapra másolva!
Az angol sajtó is nagyon kíváncsi, hogyan vágja ki magát a tavaly májusban kezdődött rendőrségi és bírósági ügyből Ray Wilkins. A többek között a Chelsea, a Manchester United, a Milan és a PSG csapatiban is megfordult egykori 84-szeres angol válogatott játékost a vád szerint 2012 májusában ittas vezetésen kapták a rendőrök, Wilkins viszont tagadja, hogy ő ilyet tett volna.

A korábbi válogatott középpályást bő egy éve az otthona közelében állították meg a rendőrök, autójával ugyanis összevissza ment, és a járdaszigetre is felhajtott. A jegyzőkönyv tanúsága szerint olyan részeg volt, hogy alig bírt kiszállni a Jaguarjából, és csak úgy tudott állni, ha az autójára támaszkodott. A megfújt szonda a megengedett alkoholérték háromszorosát mutatta ki.

A Chelsea egykori másodedzője káromkodott a rendőrökkel, majd miután megbilincselve betuszkolták a járőrkocsiba, ott elaludt.

Ray Wilkins Forrás: AFP/Paul Ellis

Wilkins a bíróságon tagadta a vádakat, azt mondta, nem is tudna annyit inni, mint amivel őt gyanúsítják.

A Sky Sports szakírójaként dolgozó egykori klasszis edzőként a Queens Park Rangerst és a Fulhamet irányította, legutóbb pedig CarloAncelotti segítőjeként a Chelsea-nél dolgozott. Az olasz szakember azt írta róla önéletrajzi könyvében, "Ray azon kevesek egyike, akinek ereiben igazi kék Chelsea-vér folyik, nélküle nem nyertünk volna semmit."