Vágólapra másolva!
A Serie B bajnoka, az élvonalban először szereplő Sassuolo nyerte az Olaszoszágban 2001 óta minden évben megrendezett TIM-kupát.

A háromcsapatos tornán a Milan és a Juventus mellett eddig az Inter volt a harmadik szereplő, de a milánói fekete-kékek idén nem indultak, így került képbe a Sassuolo, amely története legnagyobb sikerét érte az előző idényben, amikor bajnok lett a másodosztályban.

A 45 perces meccseket a Milan-Juventus rangadó nyitotta, amely 0-0-val zárult, miután a korábbi Milan-kapus, Storari kifogta a Santos által csábított, de végül mégis maradó Robinho büntetőjét.

A Milan-Juve összefoglalója:



A brazil a büntetőpárbajban is lőtt, de akkor már nem hibázott, nem úgy, mint Lichtsteiner, akinek a lövését Abbiati kitolta. A 11-esek azonban nem értek véget az ötödik körben, mert a Milan befejezőembere, Nocerino flegmán a kapu fölé panenkázta a labdát. Végül mégis a milánóiak örülhettek, mert Padoin is kihagyta, így a Milan kettő, a Juve egy pontot kapott.

Amikor eldőlt a Milan-Juve büntetőpárbaj:


A Zebrák és a Sassuolo meccse is 0-0-ra végződött, pedig az újonc nagyon bátran focizott, kapufát is lőtt, de a tizenegyeseknél a rutinosabb torinóiak céloztak pontosabban.

A torinóiak a Sassuolo ellen jobban rúgták a 11-eseket:


A zárómeccsen a Milannak egy pont is elég lett volna a végső sikerhez, és úgy tűnt, gyorsan el is dől minden, mert a 18 éves Petagna már a második percben betalált. A Sassuolo azonban egy hatalmas védelmi hiba után egyenlített, Gabriel kapkodva dobta ki a labdát Cristanténak, akit Masucci leszerelt, majd a jobb sarokba lőtt.

A 34. percben a Milan baloldali védője, Constant a lelátóra bikázta a labdát, majd levonult a pályáról, mint kiderült, rasszista bekiabálásokat hallott, ami annyira feldühítette, hogy nem akart tovább játszani. Korábban tett már hasonlót Milan-játékos, Kevin-Prince Boateng az év elején a Pro Patria elleni felkészülési találkozón ment le ugyanilyen ok miatt.

A Milan nem csak Constantot, hanem a második sárgáját begyűjtő Cristantét is elvesztette, sőt, végül a meccset is, mert az utolsó percben Masucci megint beköszönt, így a Sassuolo lett a tornagyőztes, a Milan pedig végül csak harmadikként zárt.

A szurkolói babona szerint egyébként nem jó ómen TIM-kupát nyerni, a korábbi tizenkét alkalomból mindössze kétszer fordult elő, hogy az a csapat lett a bajnok, aki a felkészülési tornán is élen végzett.