Vágólapra másolva!
Azzal, hogy Szalai Ádámot leigazolta a Schalke, felmerült a kérdés, megfér-e egymás mellett a magyar válogatott csatár, és a csapat holland gólvágója, Klaas-Jan Huntelaar.  A Der Westen nevű német lapban két újságíró ütköztette a véleményét a témában.

Andreas Ernst képviselte azt az álláspontot, miszerint Huntelaar egyelőre jobb választás lenne. Ernst szerint Szalai jobb mint a román Ciprian Marica vagy a finn Teemu Pukki, de túlzás lenne azt állítani, hogy Huntelaarnál is komolyabb minőséget képvisel.

Az újságíró a statisztikával igazolja az állítását: amíg Szalai 79 Bundesliga-meccsen 21 gólt ért el, addig riválisa 82 találkozón 47 alkalommal volt eredményes.

Ernst azt is megemlíti, hogy Huntelaara még csak 30 éves, és hogy változtatott a stílusán, szó sincs arról, hogy csak áll a tizenhatoson belül labdára várva, mert meccsenként átlagban 11 kilométert fut, és a védekezésből is kiveszi a részét.

"Igaz, hogy Szalai a felkészülés során gólt szerzett a Villingen, az Aachen, a Koblenz, az al-Sadd és a Leipzig ellen, de a fontos meccseken Jens Keller edzőnek Huntelaart kell kezdetnie, mert ő garancia a gólra" - zárta érvelését Ernst.

Szalait Stefan Schinken vette védelmébe, aki azt mondta, a magyar támadó az elmúlt hetekben szerzett nyolc góljával igazolta, hogy hatékonyságban semmivel sem marad el holland kollégája mögött.

Schinken szerint Szalai sokoldalúbb, mint Huntelaar, akiből Thomas Tuchel, a Mainz edzője egy modern csatárt nevelt, aki az összjátékba is be tud kapcsolódni, és a letámadásban is szerepet vállal. Szalai játékával pedig Farfan és Draxler is profitálna, több terük lenne, és ez veszélyesebbé, egyben kiszámíthatatlanabbá válik a Schalke játéka.