Vágólapra másolva!
A Szalai Ádámot foglalkoztató Schalke csak az utolsó percben tudta biztossá tenni győzelmét az ötödosztályú Nöttingen ellen a Német Kupában. A gelsenkircheni csapatban tétmeccsen most bemutatkozó magyar csatár ezúttal csak helyzetig jutott, 65 perc után pedig lecserélték.

Német Kupa, 1. forduló:
Nöttingen - Schalke 04 0-2 (0-1)
gól: Huntelaar (30.), Goretzka (93.)

Az Oberligában szereplő Nöttingen 12 ezer néző előtt fogadta a Bundesliga egyik topcsapatát. A kezdőként szerepet kapó Szalai már a negyedik percben tesztelte egy átlövéssel Rauscht, aki biztosan hárított.

A Schalke ettől függetlenül nem kezdte túl acélosan a találkozót, és a hazaiak ezt kihasználva parázs hangulatot teremtettek, két ízben is a kapufa mentette meg a vendégeket a góltól.

A később remek teljesítményt nyújtó hazai kapusnak Huntelaar közeli lövésénél peche volt, elment a lába között a labda, így a 30. percben vezettek Szalaiék (0-1). A gól Fuchs baloldali beadásából született, a labdát Szalai is megjátszhatta volna, ám végül átengedte csatártársának.

A találat felpörgette a gelsenkirchenieket, akik négy percen belül megduplázhatták volna az előnyüket, ám Rausch Szalai helyzeténél a helyén volt.

A magyar csatárt a 65. percben egy középpályás váltotta, ám a Schalke a svájci Tranquillo Barnetta beállása után is támadott. Előbb a cserejátékos kapáslövését védte óriási bravúrral a hazai kapus, majd Draxler közeli ziccerét is kitornázta.

Miután nem dőlt el a találkozó, a Nöttingen újra felbátorodott, és a legutolsó percekben a hazai hangorkántól támogatva néhány rohammal ijesztgette a Schalkét. A kiscsapat ki is harcolt két szögletet, majd kis híján kiegyenlített, Bilger bombájánál Huntelaar fejéről pattant centikkel a kapu fölé a labda.

A Schalke-szurkolók csak a legvégén dőlhettek hátra, a háromperces ráadás végén a Bochumtól szerződtett 18 éves tehetség Leon Goretzka váltotta gólra Huntelaar passzát.