Vágólapra másolva!
A román Prosport.ro olasz forrásokra hivatkozva arról adott hírt, hogy a román CFR-től távozott Vass Ádámot a Serie A-ban szereplő Lazio vinné. A 24 éves játékos ügynöke szerint félreértésről lehet szó.

"Hozzám nem jutott el a Lazio érdeklődésének a híre, úgy gondolom, valami félreértés történhetett" - nyilatkozta az Origónak Vass Ádám ügynöke, Paunoch Péter. "Egy olasz csapat tényleg szerződtetné Ádámot, de nem a Lazio. Talán az kelthetett zavart, hogy a Serie B-s Latina Calcio csapata Lazio megyében található."

A Lazio érdeklődéséről a román Prosport olasz lapértesülésre hivatkozva számolt be, a hírt aztán magyar és angol oldalak is átvették.

Paunoch szerint a Lazio érdeklődése ellen szól, hogy az élvonalbeli olasz csapatnak négy-öt védekező középpályása is van, ezért elég csekély az esélye annak, hogy még egy játékost leigazolnának erre a posztra.

Amikor még válogatott volt. Vass Ádám (balra) a görögök elleni Eb-selejtezőn Forrás: MTI/Beliczay László

A 11-szeres válogatott magyar futballista jelenleg szabadon igazolható, és a Ferencváros edzéseit látogatja. Azt ifjúsági karriere 15 évesen az Üllői úton kezdődött.

"A kötődése nem vitatható, valószínűleg ezért is kaptunk lehetőséget arra, hogy a zöld-fehérekkel tréningezhessen, amiért hálásak vagyunk. Hogy az edzések látogatása mit jelenthet még, azt nem tudom, de az biztos, hogy ha visszatér Magyarországra, akkor a Fradi elsőbbséget élvez" - mondta Paunoch Péter.

Vass Ádámnak 2015 júniusáig élő szerződése volt Kolozsváron, de az új edző, Mircea Rednic nagytakarítást végzett a csapatnál, és felbontották a kontraktusát. "Tizennyolc játékos szerződését is megszüntették, ez az ő dolguk, de az eredmények nem igazolják a döntés jogosságát" - kommentálta a CFR-tréner ténykedését Paunoch.

A kolozsvári csapat az első három fordulóban két pontot szerzett, az előző körben 4-0-ra kikapott a Vasluitól.