Vágólapra másolva!
Az angol harmadosztályban szereplő Bradford 19 év után kirúgta Lenny Berryt, a csapat kabalafiguráját, mert már túl vékony volt ahhoz, hogy beleilljen a szerepbe.

Az 59 éves Berry 1994 óta volt kabalafigura, jellegzetes kalapjával, nagy pocakjával és aktatáskájával a szurkolók kedvence volt.

Berry cukorbetegsége miatt 110 kilóról 66 kilóra fogyott, és a vezetőség úgy látta, jelenlegi fizimiskájával nem tudja elég jól megtestesíteni a klub korábbi elnökéről, Stafford Heginbothamről mintázott figurát.

A hétéves kora óta a Bradfodért élő-haló Berry érthetően rosszul viselte a döntést. "Le vagyok taglózva, felnőtt férfi létemre elsírtam magam. Mindent megéltem már itt, örömöt és bánatot, és nem akarom a klubot bántani, mert imádom, de csalódtam abban, ahogy ezt az ügyet kezelték. Amikor szóba került, hogy a fogyás miatt válnak meg tőlem, megkérdeztem a vezetőséget, miért nem tettek ki hat éve, amikor először voltak gondjaim a súlyommal. Azt felelték, tudtak az egészségügyi állapotomról" - nyilatkozta Berry, aki azt is elárulta, a vezetőség azt ajánlotta fel neki, hogy egy szumós jelmezben folytassa a munkáját, de ő ebben nem ment bele.