Vágólapra másolva!
A magyar bajnok Győri ETO hazai környezetben a szünetben ugyan még vezetett, végül azonban 4-1-es vereséget szenvedett a Bajnokok Ligája-győztes német Bayern Münchentől a két csapat vasárnapi gálamérkőzésén.

Eredmény:
Győri ETO - Bayern München 1-4 (1-0)
Győr, 14 ezer néző
Győr: Stevanovic (Kamenár, 1.; Nagy G. 72.) - Wolfe, Lipták (Stanisic, a szünetben), Lang (Völgyi 65.), Dinjar (Pátkai 65.) - Kamber (Svec, a szünetben), Mevoungou (Kalmár 32.), Nicorec (Burgos 52.) - Martínez (Varga R., a szünetben), Strestík (Koltai 72.), Andric (Kronaveter 52.; Lázok 72.)
Bayern München: Starke - Contento, Van Buyten, Kirchhoff, Rafinha - Thiago, Weiser (Götze, 55.), J. Martínez - Shaqiri, Müller (T. Schweinsteiger, 74.), Derflinger (Ribéry, 64.)
gól: Martínez (40.), illetve Shaqiri (58., 70.), Götze (62., 90.)

Az első félidőben kényelmesen játszott a BL-győztes Bayern, a németeket meglepte a Győr bátor fellépése. A magyar bajnok a félidő hajrájában megszerezte a vezetést, és egygólos előnnyel vonult pihenőre.

A szünet után a hazaiak sokat cserélték, ugyanakkor Josep Guardiola is pályára küldte a nyáron megszerzett Mario Götzét, akinek ez volt a debütálása a bajor csapatban.

A rivális Borussia Dortmundtól érkezett német válogatott játékos belül meg is hálálta a bizalmat, és vezérletével könnyedén fordított a német bajnok.

"Először is gratulálok a Bayernnek és Pepnek" - nyilatkozta a találkozót követő sajtótájékoztatón Pintér Attila, a győriek vezetőedzője. "Szeretném egy finom borral megajándékozni, hogy ne csak a 4-1-es győzelemre emlékezzen. Nagy megtiszteltetés volt, hogy egy ilyen csapatot tudtunk fogadni. 15-20 éve nem volt Magyarországon ennyi sztár egy csapatban. Becsülettel játszottunk, mindkét csapat bebizonyította, hogy 1-2 nappal a bajnoki mérkőzés után fantasztikus találkozót tud produkálni."

"Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehettünk" - mondta Josep Guardiola. "Tudjuk, hogy az Audi fontos szerepet játszik a klub életében, ezért is fogadtuk el a meghívást. Az első félidőben nehezen találtuk a játékot, de szerencsére a második félidőben már jobban teljesítettünk. Jó teszt volt ez számunkra, örülök a játékosaim teljesítményének."