Vágólapra másolva!
A Ferencváros magabiztos játékkal 2-0-ra legyőzte az MTK-t a Puskás Ferenc Stadionban a labdarúgó NB I negyedik fordulójának örökrangadóján. A meccs hőse a büntetőt kiharcoló, és gólt fejelő Holman Dávid volt.

OTP Bank Liga 4. forduló:
Ferencváros - MTK Budapest 2-0 (1-0)
Puskás Ferenc Stadion, 7500 néző, v.: Farkas
Ferencváros: Jova – Gyömbér, Besic, Adams, Jovanovic – Cukic (Bönig, a szünetben), Józsi – Jenner, Böde, Holman (Ionescu, 87.) – Tuijp (Valpoort, 55.)
MTK: Groppioni – Nagy T., Vukmir, Kálnoki Kis, Fejes – Poór, Pölöskei Zs., Kanta J. – Vass P. (Pál, 62.), Bese, Ladányi
gólszerzők: Józsi (24., 11-esből), Holman (56.)
sárga lap: Cukic (28.), Adams (58.), illetve Vukmir (35.), Nagy T. (71.), Ladányi (86.), Kálnoki Kis (87.)

A Fradi az első perctől kezdve irányította a meccset a meglehetősen vérszegényen játszó MTK ellen. A zöld-fehérek fiatal játékosa, Holman Dávid a 24. percben kiharcolt egy büntetőt, amit a csapatkapitány Józsi György értékesített. A második félidőben Holman maga fejelt a kapuba, beállítva ezzel a 2-0-s végeredményt.

Holman volt a meccs hőse Forrás: MTI

A 20 éves focista az előző fordulóban a bajnok Győr elleni 2-1-es győzelem alkalmával is szerzett gólt. "Minden fiatal játékos arról álmodik, hogy két ilyen fontos meccsen jól tudjon játszani. Köszönöm mindenkinek, aki segített ebben nekem, és Ricardo Moniznak is, akitől megkaptam a lehetőséget. Azért végzem minden edzésen plusz munkát, hogy élni tudjak a lehetőséggel" - mondta a mérkőzést közvetítő M2-nek Holman.

Ricardo Moniz, az FTC vezetőedzője így értékelt: "Fontos Holmannál, hogy a meccs első percétől kezdeményező és labdabiztos legyen. Minden fiatal játékosnak törekednie kell arra, hogy jobb focista váljék belőle, így van ez Holmannal is. A védelmünket is meg kell említeni, amely az új igazolás, Adams érkezésével stabilabb lett."

Garami József, az MTK mestere: "Az bosszant, hogy megcsináltuk a tizenegyest, amikor Holman kifelé vitte a labdát, ez egy buta dolog volt. A körülményekhez képest a csapatom megfelelően játszott, hiányoztak azok a játékosok, akik befejezték volna az akciókat. Akik nagyobb jövedelmet szeretnének, azok elhagyják az MTK-t, de remélem, hogy már nem lesz több távozónk."

Kubatov Gábor, az FTC elnöke a Facebook-oldalára ezt írta ki: "A bajnokság megnyeréséhez 20 győzelemre van szükségünk, hármat már behúztunk. Már csak 17 kell! Hajrá Fradi!"

Ez volt a két csapat történetének 203. egymás elleni mérkőzése, a zöld-fehéreknek ez volt a 83. sikerük, az MTK 74-szer győzött, 46–szor pedig döntetlennel zárult az örökrangadó.

Az FTC négy forduló után három győzelemmel és egy vereséggel, az MTK pedig egy győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel áll a tabellán.