Vágólapra másolva!
Szexbotrányba keveredett a Hertha labdarúgócsapatának néhány jelenlegi és egykori játékosa. A Berliner Zeitung információja szerint a bajnokságot kiválóan kezdő együttes futballistái szexuális viszonyt tartottak fenn egy 16 éves lánnyal, ami ugyan Németországban nem számít bűncselekménynek, de rossz fényt vet a klubra.

A másodosztályból frissen feljutott együttes kiválóan rajtolt, a Frankfurt 6-1-es legyőzése után Nürnbergben 2-2-t játszott, ám a sikereket beárnyékolhatja az a botrány, amelyet a Berliner Zeitung robbantott ki.

A lap azt állítja, a csapat néhány játékosa bensőséges kapcsolatot ápol egy 16 éves lánnyal, akivel egy meg nem nevezett futballista egy autogramosztáson ismerkedett meg. Miután a lány megadta a telefonszámát, eleinte sms-eket váltottak, majd egymásról készült meztelen képeket cseréltek, aztán az üzengetést személyes találkozó és szex követte.

Botrányba keveredtek a Hertha játékosai Forrás: AFP/Günter Schiffmann

A hír elterjedt a csapattagok között, így egyre többen keresték meg a lányt, a lap szerint minimum három mostani és két korábbi csapattag is kapcsolatba került vele, sőt, egyikük ezer eurót is kínált neki orális élvezetekért.

"Meglepődtem, hogy a játékosoknak egyáltalán nem volt lelkiismeret-furdalása" - idézte a lap a lányt.

Az újság szerint az ügy párhuzamba állítható Franck Ribéry esetével - aki 2010-ben egy kiskorú prostituálttal került többször is intim kapcsolatba -, noha Németországban nem számít bűncselekménynek, ha egy 16 éves szexuális aktust folytat, hacsak nem ellenszolgáltatás fejében teszi.