Vágólapra másolva!
Hétfőn hirdeti ki a románok elleni, sorsdöntőnek ígérkező világbajnoki selejtezőmérkőzésre készülő keretét Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki azt mondta, nem beszélt a Videoton védőjének, Paulo Viniciusnak honosításáról.

Brazil focista a magyar válogatottban?

A magyar válogatott szeptember 6-án Bukarestben a románok, szeptember 10-én a Puskás-stadionban az észtek ellen játszik világbajnoki selejtező mérkőzést. Egervári Sándor szövetségi kapitány hétfőn véglegesíti a keretet, miután még egyszer személyesen megbizonyosodott a bő keret néhány itthon játszó labdarúgójának formájáról.

A csehek ellen Kovács István, Juhász Roland és Kádár Tamás személyében három itthon játszó labdarúgó szerepelt a kezdőcsapatban, csereként pedig Böde Dániel és Guzmics Richárd kapott lehetőséget a bizonyításra. A keretbe ugyanakkor meghívást kapott további négy NB I-es futballista, Fiola Attila, Varga Roland, Mészáros Norbert és Elek Ákos is, ők ismét bízhatnak abban, hogy tagjai lesznek az együttesnek.

Egervári Sándor az Mlsz.hu-nak azt is elmondta, újságírói kérdésre valóban úgy nyilatkozott, hogy válogatott szintű játékosnak tartja a Videoton 23 éves brazil védőjét, Paulo Viniciust, de hozzátette, a belső védő poszton jelenleg is rendelkezik megfelelő számú játékossal.

Vinicius esetleges honosításáról nem beszélt, csupán megjegyezte, hogy a futballista válogatottsága nem aktuális téma, hiszen nem rendelkezik magyar állampolgársággal.

A magyarok hat mérkőzésen 11 pontot gyűjtöttek, s a csoport második helyén állnak a vb-ezüstérmes és százszázalékos hollandok mögött. Egervári együttesét a románok egy-, a törökök négypontos hátránnyal követik. A vb-selejtező következő körében ezért lesz különösen nagy jelentősége a Románia elleni találkozónak, mert egy esetleges győzelemmel elérhető közelségbe kerülne a pótselejtezőt érő második hely, amelyre az 1998-as világbajnokság kvalifikációs sorozata óta nem volt példa.