Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája-győztes Bayern München hosszabbítás után, büntetőkkel legyőzte az előző szezonban Európa Ligát nyert Chelsea-t péntek este Prágában, ezzel története első Európai Szuperkupáját hódította el.

Eredmény, európai Szuperkupa-döntő:
Bayern München (német) - Chelsea (angol) 2-2 (0-1, 1-1, 1-2) - tizenegyesekkel: 5-4 - élő közvetítés
Prága, Eden Stadion, 21 ezer néző, v.: Jonas Eriksson (svéd)
Bayern München: Neuer - Rafinha (Martínez, 56.), Boateng, Dante, Alaba - Lahm - Robben (Shaqiri, 96.), Müller (Götze, 71.), Kroos, Ribéry - Mandzukic
Chelsea: Cech - Ivanovic, Cahill, David Luiz, Cole - Ramires, Lampard - Schürrle (Mikel, 87.), Oscar, Hazard (Terry, 113.) - Torres (Lukaku, 98.)
gólszerző: Ribéry (47.), Martínez (121.), illetve Torres (8.), Hazard (93.)
kiállítva: Ramires (85.)
sárga lap: Ribéry (23.), Boateng (84.), illetve Cahill (41.), Ramires (64., 85.), David Luiz (66.), Torres (90.), Lukaku (99.), Cole (118.), Ivanovic (120.)

A prágai összecsapás nagy fordulatokat hozott, a Chelsea korán megszerezte a vezetést Fernando Torres fantasztikus kapásgóljával, a Bayern azonban a második félidő elején a mérkőzés egyik legjobbja, Ribéry pazar lövésével egyenlített, ezzel kiharcolta a hosszabbítást.

A ráadásban a közben Ramires kiállítása miatt emberhátrányba került angolok Hazard révén hamar ismét a maguk javára fordították az állást, de az utolsó utáni pillanatban, a hosszabbítás hosszabbításában Javi Martínez góljával ismét sikerült egyenlíteniük a németeknek, akik ezután a büntetőpárbajt is megnyerték. Tőlük senki nem hibázott, José Mourinho együtteséből azonban a csereként beállt, 20 éves Lukaku tizenegyesét kivédte Neuer.

Ribéry és Guardiola furcsa öröme Forrás: AFP

A Bayern München nyáron szerződtetett vezetőedzője, a korábbi barcelonai sikerkovács Josep Guardiola első trófeáját nyerte új csapatával, viszont az európai Szuperkupát már harmadszor tudta elhódítani. A trófeát eddig német csapatnak még soha nem sikerült megnyernie. Guardiolának és Mourinhónak ez volt a 16. egymás elleni meccse, a katalán szakember nyolcadszor nyert, Mourinho háromszor győzött, ötször játszottak döntetlent.