Vágólapra másolva!
Hatalmas pszichés nyomás alatt fognak játszani a csapatok a pénteki román-magyar világbajnoki selejtezőn, de Romániának feltétlenül nyernie kell, hogy esélye maradjon a csoport második helyén végezni - összegzett Victor Piturca, a románok szövetségi kapitánya.

"A magyar csapatnak van egy nagyon erős magja, és nem azért mondom, hogy egy esetleges kudarcra bebiztosítsam magam: ez van. Nekünk az utolsó sípszóig küzdeni kell, és nem lazíthatunk akkor sem, ha vezetést szerzünk" - jelentette ki Piturca kapitány.

Négy fordulóval a csoportkör vége előtt Magyarország a második, az egy ponttal kevesebbet gyűjtő Románia a harmadik helyen áll. A második hely pótselejtezőt ér, melyen kiharcolható a vb-indulás. A D csoportot Hollandia fölényesen vezeti.

"A közönség lehet a 12. játékos a meccsen, velük együtt kiharcolhatjuk a hőn óhajtott győzelmet. Nem hinném, hogy a két-háromezer magyar szurkoló hangja hallatszani fog az 52 ezer románnal szemben. Persze a meccset a pályán játsszuk, nem a lelátókon, úgyhogy csak tőlünk függ, a játékosoktól függ és remélem, megfelelő teljesítményt tudunk nyújtani" - közölte Piturca.

A sérüléssel küzdő, múlt héten a Tottenhambe igazolt Chirichest játéka kérdéses, az egyelőre csapat nélküli Marica viszont "jó formában van", az utóbbi héten a bukaresti Dinamónál edzett.