Vágólapra másolva!
A román National napilap szerint Ciprian Marica évi fizetése negyedét felajánlotta Victor Piturca szövetségi kapitánynak, hogy játszassa a magyarok és a törökök elleni soron következő két vb-selejtezőn. A hírek szerint a csapat nélküli csatár kezdő is lesz. A válogatott szigorú körülmények között, Mogosoaia faluban készül.

A Gazeta Sporturilor szerint Victor Piturca már eldöntötte, milyen összeállításban lép pályára a román labdarúgó-válogatott a magyarok elleni pénteki, bukaresti világbajnoki selejtezőn. A legnagyobb kérdés, hogy a támadó szekcióban ki szerepeljen, az előretolt ék szerepére annak a Ciprian Maricának van esélye, aki jelenleg csapat nélkül van, a Dinamo csapatával edz, és 139 napja nem játszott hivatalos mérkőzést.

A National napilap szerint a támadó fizet Piturcának azért, hogy ott legyen a soron következő két vb-selejtezőn, a válogatott fellépések ugyanis hozzájárulhatnak ahhoz, hogy új klubot szerezzen magának. A lap úgy tudja, hogy két és fél millió eurós évi fizetés alatt sehova se szerződne, viszont bére negyedét ígérte a kapitánynak a szereplésért cserébe.

Ciprian Marica Forrás: AFP/Daniel Mihailescu

A lap szerint a csatár szerepeltetése azért jó előjel, mert eddig négy vb-selejtezőn játszott, és három győzelem mellett csak egy vereséget szenvedett a csapat.

Marica mögött a három támadó középpályás közül Maxim helye biztos, a jobb szélen azonban az Espanyolban mellőzött Torje helyett a jó formában lévő steauás Adi Popa kaphat lehetőséget, a bal szélen pedig Tanase helyére Stancu léphet.
Amennyiben a Torje, Maxim, Stancu, Marica négyes kap bizalmat, úgy Piturca teljes reformot hajt végre, ebben a formában ugyanis egy világbajnoki selejtezőn sem játszott eddig a csapat.

A románok eddigi támadóvariációi a vb-selejtezőkön

Torje, Grozav, Tanase, Marica - 2-0 az észtek, és 4-0 Andorra ellen
Torje, Grozav, Stancu, Marica - 1-0 a törökök és 1-4 a hollandok ellen
Torje, Grozav, Stancu, Mutu - 2-2 a magyarok ellen
Popa, Grozav, Tanase, Stancu - 0-4 a hollandok ellen

A román csapat várható összeállítása (a Gazeta Sporturilor szerint):
Tatarusanu - Matel, Goian, Chiriches, Rat - Bourceanu, Pintilii - Torje (Ad. Popa), Maxim, Stancu - Marica

A válogatott a Bukaresttől 20 km-re fekvő Mogosoaia faluban készül, az edzőtáborban katonás rend uralkodik, a Gazeta Sporturilor azt írta, a játékosokat nagyon szigorúan őrzik, az ajtók egész éjjel zárva vannak, és őrök felügyelik, nehogy valakik kiszökjenek. A lap szövetségi forrásra hivatkozva azt írta, erre azért van szükség, mert vannak labdarúgók (például Tanase és Torje), akik potenciális kockázatot jelentenek.