Vágólapra másolva!
Danny Welbeck hiába lőtt két gólt Moldáviának, egy felesleges sárga lap miatt ki kell hagynia az Ukrajna elleni keddi rangadót. Elfogytak Anglia csatárai, a pechszéria viszont nem ér véget.

Anglia ugyan élre ugrott a vb-selejtezők H csoportjában Moldávia pénteki 4-0-s legyőzésével, ám a verseny továbbra is szoros: Angliának és Montenegrónak egyaránt 15 pontja van, Ukrajnának 14, kedden pedig következik az ukrán-angol párharc Kijevben.

Ahol nem szerepelhet a péntek este két gólt vágó Danny Welbeck, mivel összeszedett egy tökéletesen fölösleges sárga lapot az első félidő végén, labdaelrúgásért.

Welbeck egyszerű magyarázattal szolgált, mondván, nem hallotta Ivan Kruzliak játékvezető sípszavát. "Nagyon csalódott vagyok, de sok ezer néző mellett nem mindig hallani a sípszót. Ezek után nehezen tudtam a játékra figyelni, de ki akartam venni a részem a csapatmunkából" - közölte a ManUnited támadója, aki most azt reméli, nélküle is nyernek majd Ukrajnában.

Roy Hodgson kapitány sem volt feldobott: "Ez a sárga lap kétségtelenül beárnyékolta az estét. Nagyon kevés csatárunk van. Nem hiszem, hogy ez lapot ért volna, ráadásul az előző, montenegrói esetnél büntetőt kellett volna kapnia, de műesésért sárgát adtak neki. Maguk is épp annyi meccset láttak, mint én. Szerintem még bírói szolidaritásból is kevesen mondanák, hogy ez egyértelmű lap lett volna."

"Sprintelt egy nagyot, a lábához jött a labda, majd töredékmásodperccel a sípszó után elrúgta azt. Kibírjuk, megküzdünk a helyzettel, de ez nem volt korrekt döntés."

Hodgson gondba került csatárposzton, miután Wayne Rooney és Daniel Sturridge egyaránt sérüléssel bajlódik.

És még nem értek véget a kapitány sirámai, Sturridge-re számítana, de ötven százaléknál kevesebb esélyt lát arra, hogy fitt lesz, Ukrajnában pedig minimum meg kellene ismételni a Wembleyben játszott 1-1-et, ahol "az ukránok lőttek egy fantasztikus gólt", de "nekünk meg nem adtak meg egyet."