Vágólapra másolva!
Zlatan Ibrahimovic, a kilencvenháromszoros svéd válogatott csatár kérdezz-feleleket játszott az angol Daily Mail újságírójával, és elárulta, melyik a kedvenc dala, pályafutása legemlékezetesebb pillanata, és mit mentene ki a házából, ha leégne.

A svéd csatár számára az argentinok világbajnok legendája, Diego Maradona a legnagyobb sportoló, és azt mondta, nagy valószínűséggel ez így is marad.

Bár a pályafutását látva nehéz elképzelni, de 15 évesen Ibrahimovic azon agyalt, hogy otthagyja a futballt, és inkább dokkmunkás lesz a malmöi kikötőben, de az edzője végül meggyőzte, hogy a sportban könnyebben tud érvényesülni.

Karrierje legemlékezetesebb pillanataként meglepetésre nem az angolok elleni, nagyon messziről ollózott gólját nevezte meg, hanem annak a meccsnek az első gólját, amivel "felavatta" a svédek új nemzeti stadionját.

Hihetetlen, de nem az ollózós gólt tartja a legemlékezetesebbnek:

Ibrahimovicot a legjobban az zavarja, hogy nem tudta még megnyerni a Bajnokok Ligáját, valahogy mindig rosszkor van rossz helyen, hiszen korábbi csapatai közül az Inter és a Barcelona is győzött a legrangosabb sorozatban, de nélküle.

"Motiválnak a kritikák, amiket eddig a BL-ben kaptam, és a PSG-nél mos úgy alakulnak a dolgok, hogy ott leszünk a végső győzelemre esélyesek között" - nyilatkozta Ibrahimovic, aki egyetlen tárgyat sem mentene meg, ha a háza leégne.

Kedvenc zenei stílusa a reggae, kedvenc dala pedig Bob Marleytől a One love. Ibrahimovic imádja a filmeket is, de moziba már nem tud járni, így marad az otthoni DVD-zés, és a Sebhelyesarcút évente kétszer-háromszor mindig megnézi, mert Al Pacino összes filmjére kíváncsi. Főzni tud, de csak akkor, ha nagyon muszáj, és kedvence az olasz konyha, amikor a Serie A-ban játszott, folyton étterembe járt.

Amikor arról kérdezték, ki lenne a főszereplő a róla szóló filmben, Ibrahimovic azt felelte, nem hiszi, hogy bárki el tudná játszani. "Al Pacinóban megbíznék, de ő meg nem úgy néz ki, mint én" - tette hozzá a 31 éves támadó.