Vágólapra másolva!
A Ferencváros 0-1-ről fordítva 3-1-re legyőzte az Újpestet az OTP Bank Liga nyolcadik fordulójának rangadóján. A nagy iramú, remek meccset hozó derbit több mint 22 ezer néző látta a Puskás Ferenc Stadionban. A lefújás után a Fradi-szurkolók beözönlöttek a pályára, ezért komoly büntetésre számíthat a klub.

OTP Bank Liga, 8. forduló:
Ferencváros - Újpest FC 3-1 (1-1) - élő közvetítés
Puskás Stadion, 22 094 néző, v.: Szabó Zs.
Ferencváros: Jova - Mateos, Gerson, Besic, Adams (Bönig, 93.) - Jenner, Gyömbér, Józsi, Holman (Somalia, 65.) - Diallo (Cukic, 82.), Böde
Újpest: Balajcza - Ligot, Juanan, Ngawa, Antón - Simon K., Balogh B., Vasiljevic, Suljic (Stanisavljevic, 80.) - Tshibuabua, Kabát
gólszerzők: Diallo (25.), Juanan (46., öngól), Böde (77.), illetve Tshibuabua (4.)
sárga lap: Gerson (17.), Adams (19.), Böde (92.), illetve Ngawa (12.), Ligot (43.), Juanan (57.), Tshibuabua (61.)

A forduló előtt a - kimondva is a bajnoki címre törő - Ferencváros a harmadik helyről várta az Újpest elleni rangadót, a vendégek pedig a tizenegyedik pozíciót foglalták el a tabellán. A közhelyet, amely szerint a derbi az derbi, azaz a jelenlegi forma ellenére ezen a meccsen bármi előfordulhat, Tshibuabua bizonyította már a negyedik percben. Az Újpest légiósa, aki már eldöntött egy Fradi elleni rangadót korábban, egy nagy védelmi hiba után Kabát visszafejelt labdáját kapásból vágta a kapuba. (0-1)

A több mint húszezer néző előtt, parádés hangulatban megrendezett, nagy iramú meccsen tovább támadott az Újpest a gyengén kezdő Ferencváros ellen, de a hazaiak megúszták a nagy helyzeteket, és negyed óra után felébredtek. Meg is lett ennek az eredménye, Jenner tökéletesen csavart a jobb oldalról a középen érkező Diallónak, aki túlugrotta a védőket, és a kapuba fejelt. (1-1)

Gyorsan egyenlített a Fradi - a galériáért kattintson a képre! Fotó: Mudra László - Origo

A folytatásban sem nagyon csökkent az iram, és bár a Fradi átvette a kezdeményezést, mindkét oldalon voltak helyzetek, az Újpest kapuja előtt több, de gól már nem született.

Nem úgy a második félidő első percében, amikor a Ferencváros egy öngóllal fordított. Egy beívelésre Diallo és Böde is felugrott középen, de nem ők fejeltek bele a labdába, hanem közöttük Juanan, az újpesti védő fejéről pedig a saját kapujába pattant a labda. (2-1)

Vezetése ellenére a Fradi támadott többet, és továbbra is irányította a játékot, de egy-egy kontrából többször is veszélyeztetett az Újpest. A vendégek a hajrára fordulva épphogy átvették volna a kezdeményezést, amikor a Ferencváros a hetedik szögletét (ekkor a vendégek egynél jártak) gólra váltotta. Jenner beadására középen Böde érkezett, és közelről a kapuba stukkolt, beállítva ezzel a végeredményt. (3-1)

Az Újpest gyakorlatilag feladta ekkor a meccset, de izgalom azért maardt így is, ugyanis öt perccel a vége előtt a Ferencváros kapuja mögött áttörték a kordont a Fradi-szurkolók, hogy majd közelebb kerülnek az újpestiekhez, a rohamrendőröknek kellett felvonulniuk, hogy megfékezzék őket. Ekkor még sikerült nekik, de a lefújást követően már több száz Fradi-drukker lepte el a pályát, a hangosbemondó próbálta csitítani őket: "Nyugodjatok meg, mindenkit kérünk, térjen vissza a szektorába." A szurkolók nem tértek vissza, és a pályán ünepelték a győzelmet, ebből akár zárt kapus büntetés is lehet majd...

A szurkolók nem bírtak magukkal - a galériárt kattintson a képre! Fotó: Mudra László - Origo

A Ferencváros mindenesetre legyőzte az Újpestet úgy, hogy az eddigi hét forduló alatt tíz gólt lőtt, most pedig egy találkozón hármat, ezzel ténylegesen bejelentkezett a bajnoki címre.

Kozma István, az Újpest vezetőedzője így nyilatkozott a mérkőzést közvetítő Dunának: "Több volt ebben a meccsben, Jól kezdtünk, de érthetetlen módon elosztogattuk a labdákat. Olyan gólokat kaptunk, amelyekre fel lehet készülni, mert pontrúgásokból vagy beadásokból születtek. 2-1-nél még nekünk volt két nagy ziccerünk, Antón nem tudom, mire várt az egyik helyzeténél, tapsra, vagy mire. Később már nem tudtunk váltani."

Kubatov Gábor, az FTC elnöke ezt írta ki a meccs után a Facebook-oldalára: "Szóval megnyertünk egy derbit, egy igazán nagy meccset, de néhány felelőtlen elvette a felhőtlen örömünket... Érthetetlen!"

Ez volt a két csapat történetének 213. bajnoki összecsapása, a Ferencvárosnak már 96 győzelme van, 57 döntetlen mellett 60 újpesti siker született.

Plusz tartalmak Facebook-oldalunkon