Vágólapra másolva!
A hazai pályán változatlanul veretlen Paks 1-1-es döntetlent játszott a több mint 75 percen keresztül emberhátrányban futballozó Mezőkövesddel a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

OTP Bank Liga, 9. forduló:
MVM Paks - Mezőkövesd-Zsóry FC 1-1 (1-1)
Paks, 500 néző, v: Kassai
Paks: Molnár P. - Bori, Éger, Horváth G., Báló - Kecskés T. - Délczeg, Fiola (Nagy O., 78.), Windecker (Bartha, a szünetben), Simon A. - Tököli (Kiss T., 65.)
Mezőkövesd: Szántai - Búrány, Fótyik, Hegedűs D., Éles - Farkas B., Pilibaitis - Kiss M. (Szalai V., a szünetben), Bognár I. (Horváth T., 14.), Harsányi - Olasz (Dobos, 79.)
gólszerzők: Simon A. (38., 11-esből), illetve Harsányi (31.)
kiállítva: Szántai (14.)
sárga lap: Pilibaitis (28.), Harsányi (54.)

Nagy küzdelmet hozott a találkozó. Szántai kapus vitatható kiállítása miatt korán emberhátrányba kerültek a vendégek, a Paks azonban nem tudott mit kezdeni a létszámfölénnyel, sőt egy kiváló egyéni alakítás után Harsányi remek góllal vezetéshez juttatta a mezőkövesdieket.

A hazai csapat büntetőből a szünetig egyenlített, és a fordulás után is sok támadást vezetett, de a cserekapus Horváth Tamással nem bírt, így a kiválóan védekező Mezőkövesd elvitt egy pontot. A paksi Simon Attila kilenc góllal vezeti a góllövőlistát.

Horváth Ferenc, a hazaiak vezetőedzője így értékelte a meccset: "Rengeteg helyzetünk volt, de Fortuna ma az ellenféllel volt. Három csatárunk volt a pályán, gondoltam majd valamelyikük lő még gólt, én nem tudok odamenni belőni a helyzeteket helyettük. Sokkal több felelősséggel kell játszani elől, a csatárnak ugyanolyan felelőssége van, mint a kapusnak. Apró kis gólokkal kellett volna bosszantani az ellenfelet, de ez nem sikerült."