Társoldalunk:

A szoftver is segített Gulácsi beválogatásánál

2013.09.30. 18:00

Hosszabb kihagyás után ismét bekerült a magyar labdarúgó-válogatott keretébe a német másodosztályú Greuther Fürthben jó teljesítményt nyújtó Stieber Zoltán, valamint a Salzburgban remekül védő Gulácsi Péter is.

"Kapusposzton Megyeri Balázs az utóbbi hetekben nem jut szóhoz klubcsapatában, Gulácsi Péter viszont kiváló teljesítményt nyújt Salzburgban, rendkívül elégedettek a teljesítményével A szoftverprogramunk segítségével mi is meggyőződtünk jó formájáról, ezért ezúttal neki szavaztunk bizalmat" - nyilatkozta az Mlsz.hu-nak Egervári Sándor szövetségi kapitány.

"Stieber Zoltán folyamatosan kimagasló teljesítményt nyújt a Fürthben, meghatározó tagja a bajnokesélyes együttesnek. Ő volt már köztünk korábban is, jelenlegi formája alapján segítheti a válogatottat az utolsó selejtezőkön."

Stieber ZoltánForrás: AFP/Daniel Roland

Egervári Sándor szerette volna meghívni a keretbe Gera Zoltánt is, aki az év elején keresztszalag-szakadást szenvedett, de nemrégiben ismét játszott a West Bromwich U21-es csapatában. A csapatkapitány azonban kisebb izomsérülés miatt nem tudott teljes intenzitással edzeni, ezért a kapitány nem számíthat a játékára.

"Gera Zolival többször is egyeztettem az elmúlt időszakban, legutóbbi négy napja beszéltünk, és mutatkozott rá némi esély, hogy itt lehet a keretben, végül azonban kénytelenek voltunk lemondani róla. Nagyon sajnálom, hogy nem lehet velünk, mert már a jelenlétével is plusz erőt adhatott volna a többieknek, és bíztam benne, hogy húsz-harminc percre játéklehetőséget is adhatunk neki a hollandok ellen."

A válogatott kerete:
kapusok: Bogdán Ádám (Bolton), Király Gábor (1860 München), Gulácsi Péter (Salzburg)
védők: Vanczák Vilmos (FC Sion), Gyömbér Gábor (Ferencváros), Mészáros Norbert (Debrecen), Guzmics Richárd (Haladás), Lipták Zoltán (Győr), Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth), Kádár Tamás (Diósgyőr), Devecseri Szilárd (Haladás)
középpályások: Pátkai Máté (Győr), Varga József (Middlesbrough), Elek Ákos (Diósgyőr), Hajnal Tamás (Ingolstadt), Koman Vladimir (Ural), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Stieber Zoltán (Greuther Fürth), Szakály Péter (Debrecen)
támadók: Szalai Ádám (Schalke), Böde Dániel (Ferencváros), Németh Krisztián (Roda)
biztonsági tartalékok: Megyeri Balázs (Olimpiakosz), Fiola Attila (Paks), Gyurcsó Ádám (Videoton), Simon Ádám (Haladás), Nikolics Nemanja (Videoton)