Vágólapra másolva!
A címvédő Bayern München a Manchester City vendége lesz a Bajnokok Ligája szerdai rangadóján. A katasztrofális formában levő Manchester United könnyen bajba kerülhet Donyeckben, a Realnak és a Juvénak viszont kötelező nyernie.

A szerdai BL-nap rangadóján a két vezetőedző jól ismeri egymást, amíg münchenieket irányító Josep Guardiola a Barcelona kispadján ült, addig a Manuel Pellegrini a Villarreal, a Real Madrid és a Málaga együtteseinél dolgozott.

A chliei még soha nem tudta legyőzni a kollégája által irányított csapatot, a madridiak vezetőedzőjeként egy 1-0-ás és egy 2-0-ás vereséget könyvelhetett el, a Villarreal kispadján hazai környezetben 2-1-re kapott ki, majd idegenben megcsípett egy 3-3-as döntetlent. A Málaga padján mind a négy találkozót elveszítette, ráadásul ezeken 15 gólt kapott csapatával.

Pellegrininek eddig nem sok babér termett Guardiola ellen Forrás: AFP/Andrew Yates

Érdekesség, hogy Guardiolának nem igazán megy, ha szigetországi fellépésről van szó, ugyanis játékosként és edzőként nyolc mérkőzésből mindössze egyet nyert meg Angliában.

Mindkét gárda háromgólos győzelemmel kezdte a mostani sorozatot, a Bayern hazai pályán a CSZKA Moszkvát verte, a Manchester City Plzenben győzött.

Az A csoportban a Manchester United az első fordulóban ugyan simán nyert a Bayer Leverkusen ellen, ám a PL-ben csak vergődik, legutóbbi négy bajnokijából hármat elveszített a WBA, a City és a Liverpool ellen. A formáját tekintve a Sahtar Donyeck otthonában sem lesz könnyű dolga.

A B csoportban a Juventusra és a Real Madridra is kötelező házifeladat vár. Az olasz bajnok azt a Galatasarayt fogadja, amelynek kispadján most mutatkozhat be a hétvégén kinevezett Roberto Mancini, míg a madridiak a Köbenhavnt látják vendégül.

Megyeri Balázs csapata, a görög Olimpiakosz az Anderlechthez látogat.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló, szerdai meccsek:
A csoport:
Sahtar Donyeck (ukrán) - Manchester United (angol) 20.45
Bayer Leverkusen (német) - Real Sociedad (spanyol) 20.45

B csoport:
Juventus (olasz) - Galatasaray (török) 20.45
Real Madrid (spanyol) - FC Köbenhavn (dán) 20.45

C csoport:
Paris Saint-Germain (francia) - Benfica (portugál) 20.45
Anderlecht (belga) - Olimpiakosz (görög) 20.45

D csoport:
CSZKA Moszkva (orosz) - Viktoria Plzen (cseh), Szentpétervár 18.00
Manchester City (angol) - Bayern München (német) 20.45