Vágólapra másolva!
Több ország is versenyben van a Manchester Unitedben szombaton duplázó, ezzel győzelmet hozó Adnan Januzajért.

A 18 éves, belga születésű focista először volt kezdő a PL-ben, és két góljával két perc alatt hozta a MU 2-1-es győzelmét a Sunderland ellen, jobbal és ballal is betalált.

A találkozó után Roy Hodgson, angol szövetségi kapitány elárulta, amennyiben sikerül honosítani, számolni fog a koszovói származású tehetséggel az angol válogatottban is.

"Nem vitás, hogy nagyon tehetséges, rajta tartjuk a szemünket, de még egy csomó dolgot meg kell vitatnunk" - nyilatkozta Hodgson.

A meccs utáni sajtótájékoztatón a MU-t irányító David Moyes megerősítette azt az információt, miszerint az angol szövetség felvette a kapcsolatot a klubbal a játékos ügyében.

Januzaj jelen pillanatban több ország válogatottja közül is választhat, Albániában, Törökországban és Belgiumban is lenne jogosultsága játszani.

Januzajt sok válogatottban szívesen látnák Forrás: AFP/Andrew Yates

Moyes úgy értesült, hogy a belgák már többször hiába próbálták beválogatni a középpályást. "Az albánok és a horvátok is akarják őt, de más országokról is hallani" - tette hozzá az edző.

A FIFA szabályai szerint, ha egy játékosnak egy adott országban nincsenek rokoni kapcsolatai, és nem is ott született, akkor legalább öt éves tartózkodással kell ott bírnia, hogy honosítható legyen. Januzaj 2011-ben érkezett Manchesterbe az Anderlechttől, így az angol válogatottságra még legalább három évet kell várnia.