Vágólapra másolva!
Csak angol futballistákat szeretne látni a válogatottban Jack Wilshere, a Montenegró elleni, pénteki világbajnoki selejtezőre készülő nemzeti együttes tagja.

Az Arsenal középpályása nyilatkozatával a 18 éves Adnan Januzajra utalt, aki a hétvégén a Manchester United mindkét gólját szerezte a Sunderland ellen 2-1-re megnyert bajnokin, és akire már Roy Hodgson szövetségi kapitány is felfigyelt.

A belgiumi születésű Januzaj koszovói albán családból származik, nagyszülei pedig törökök, de a nemzetközi szövetség szabályzata alapján ha öt évig Angliában él, 2018-tól pályára léphet az angol válogatottban.

"Szerintem ettől még nem lesz valaki angol, és nem kéne játszania a válogatottban" - közölte Wilshere. "Ha én öt évig Spanyolországban élnék, attól még nem lennék spanyol. Nem szabad elfelejtenünk, hogy kik vagyunk. Mi angolok vagyunk."

Az U21-es válogatottat irányító Gareth Southgate a téma kapcsán kifejtette, változik a világ, manapság sok ember költözik külföldre, és vállal ott munkát. "Elsősorban az a kérdés, hogy miért akar valaki máshol játszani" - tette hozzá.