Svájc örülhet, az olaszok nagyon megszívták

Mario Balotelli fogja a fejét, Olaszország-Örményország vb-selejtező, Nápoly
Vágólapra másolva!
Svájc, Kolumbia és Uruguay is kiemelt lehet a focivébé sorsolásánál, Hollandia és Olaszország ugyanakkor hoppon maradt.

A kiemelések csütörtökön válnak hivatalossá, amikor az októberi FIFA-világranglistát nyilvánosságra hozzák, de a korábbi rangsor alapján ki lehet számolni, hogy alakul a sorrend.

Eszerint Brazília, Spanyolország, Németország, Argentína, Kolumbia, Belgium, Svájc és Uruguay lesz kiemelt, igaz, Suárezék még ki sem jutottak, előbb meg kell nyerniük a Jordánia elleni pótselejtezőt.

Svájc a Szlovénia elleni 1-0-s sikerrel előzte meg Olaszországot, amely ellazázta az örmények elleni záró selejtezőt (2-2 lett a vége), és ezzel két ponttal lemaradt a svájciak mögött. A hollandok hiába győztek Törökországban, azzal, hogy Kolumbia emberhátrányban is győzött Paraguayban és Uruguay megverte a már korábban kijutott Argentínát, nem tudtak előrébb kerülni.

Viszont amennyiben Uruguay elbukja a Jordánia elleni párharcot, akkor helyettük a hollandok lesznek kiemeltek, úgyhogy az olaszok duplán foghatják a fejüket, mert az örmények elleni döntetlennel két csapat is eléjük került.

Az európai pótselejtezőkön Portugália, Görögország, Horvátország és Ukrajna lesz kiemelt, ők a francia, svéd, izlandi, román négyesből kapnak ellenfelet.