Vágólapra másolva!
Rafa Benítez korábbi Liverpool- és Chelsea-edző terjedelmes interjút adott a La Repubblica című olasz lapnak. A Napoli trénere nem sok hízelgőt mondott a modern fociról.

"A futball egy nagy hazugság. Számos dolgot nem mondhatsz el a nyilvánosságnak. Ha az egyik játékosom pocsékul focizik, sosem fogom beismerni a sajtóban. Nekem jogom és kötelességem négy szem közt beszélni a rosszul játszókkal, elmondani neki, miben hibázott, és legközelebb hogyan kerülheti el ezt a hibát. Máskülönben minek volna az edző?"

Aztán a kollégák taktikázásáról is beszélt a spanyol edző.

"Ha találkoznék Ancelottival, tudom, hogy nem mondana el mindent, ami a Real Madridnál történik, ahogy én sem mondanék el neki mindent a Napoliról. Csak más csapatokkal kapcsolatban lehetünk őszinték."

Benítez: A nyilvánosság sok mindenről lemarad Forrás: AFP/Alberto Pizzoli

Benítez beszélt a Liverpool legendás fordításáról, mikor 0-3-as félidő után nyerték meg a Milan elleni Bajnokok Ligája-döntőt.

"Két perccel a szünet előtt 0-2-re álltunk, azon gondolkodtam, mit mondok majd a srácoknak. Aztán hirtelen kaptunk egy harmadikat. Úgyhogy azt mondtam nekik: 'Eddig csak az ő csapatuk volt a pályán, de ha lövünk egy gólt, az teljes fordulat lehet.' Hat perc alatt három gólt lőttünk, Dudek pedig remekelt a büntetőknél. Előre tudta, hogy ötből négy Milan-játékos hova lövi majd. Sem Ancelotti, sem én nem hoztunk egyetlen rossz döntést sem. Mindent megtettünk, amit csak tudtunk."