Társoldalunk:

Az újrajátszásban bízik a fantomgóllal vesztő Hoffenheim

2013.10.19. 13:11

A péntek este fantomgóllal vereséget szenvedő Hoffenheim tiltakozik a Német Labdarúgó Szövetségnél, és bízik benne, hogy újrajátsszák a Bayer Leverkusen elleni bajnoki mérkőzést.

A 70. percben Stefan Kiessling fejese - a televíziós felvételek szerint - az oldalhálón keresztül jutott a kapuba , a bíró mégis gólt ítélt. Ezzel lett 2-0. A Hoffenheim - amely a 83. percben büntetőt rontott - a 88. percben szépített, ám végül nem tudott pontot szerezni.


A hoffenheimiek jelezték tiltakozásukat, a leverkuseniek pedig nem örülnek az ilyen körülmények között aratott sikernek. Kiessling kiemelte: ő is csak akkor kezdett el örülni, amikor a társai jelezték, hogy a bíró gólt ítélt, ő maga nem látta, miként került kapuba a labda.

"A sportnak, nekem és a klubomnak is fontos a sportszerűség. Egyértelmű, hogy nem tiszta gólt szereztem" - fogalmazott Kiessling.

A Bundesligában volt már hasonló fantomgól, például 1994-ben a Bayern München szerzett ilyet Thomas Helmer révén a Nürnberg ellen, és azt a találkozót újrajátszották.