Társoldalunk:

Szerb edzőnek kell megmentenie az Újpestet

2013.10.23. 14:33

A szerb Nebojsa Vignjevic lett a labdarúgó OTP Bank Ligában a kiesést jelentő 15. helyen álló Újpest FC vezetőedzője.

A 45 éves szakembert - aki a szezon végéig írt alá a lila-fehérekhez - szerdán, sajtótájékoztatón mutatták be hivatalosan a Megyeri úton.

A belga Marc Leliévre - aki az előző idény végéig megbízott edzőként irányította az Újpestet - végleg távozott a szakmai stábból, míg Kozma István eddigi vezetőedző a klub alkalmazásában maradt.

Vignjevic játékosként már megfordult Magyarországon, 2000 és 2002 között Tatabányán futballozott, Filipovic Vladan, FIFA-licences menedzser azt nyilatkozta róla évekkel ezelőtt, hogy minden idők egyik legjobb magyarországi légiósa lehetett volna, ha nem bajlódik állandóan sérüléssel és több lehetőséghez jut.

Vignjevic 2008-ban kezdte edzői karrierjét, előbb a montenegrói OFK Grbalj és Rudar Plevlja együtteseit irányította, majd a szerb Hajduk Kula és Rad Belgrade kispadján ült. A tavalyi szezonban bajnoki bronzérmet nyert a Vojvodinával, s kupadöntőig vezette a vajdasági csapatot.

A szerb tréner mellett másodedzőként Zoran Campara dolgozik majd. A spanyol szakember korábban a Rad Belgrade és a Hajduk Kula sportigazgatójaként dolgozott. Az új vezetőedző és segítője a pénteken sorra kerülő MTK elleni, idegenbeli meccsen mutatkozik be az Újpest kispadján.