Társoldalunk:

Az Újpest augusztus után nyert bajnokit

2013.10.25. 20:56

Nyolc nyeretlen tétmeccs után győzött az Újpest, Nebojsa Vignjevic edző debütálásán Juanan góljával verte az MTK-t, és elmozdult a kieső helyről.

OTP Bank Liga, 12. forduló:
MTK-Újpest 0-1 (0-1)
Hidegkuti-stadion, 1500 néző, v: Andó-Szabó
gól: Juanan (23.)
MTK: Hegedüs - Poór, Kálnoki Kis, Kelemen, Fejes - Batik (Ayub, 68.), Pölöskei Zs., Kanta - Bese, Eppel (Horváth P., a szünetben), Csiki (Varga Sz., 64.)
Újpest: Balajcza - Litauszki, Nego, Juanan, Antón (Lázár, 86.) - Simon K., Eninful, Suljic (Tshibuabua, 82.), Vasiljevic, Balogh B. (Sankovic, 76.) - Kabát
sárga lap: Poór (47.), Kanta (89.), illetve Suljic (80.)

Az első percekben az MTK vezetett veszélyesebb támadásokat, a félidő derekán mégis - egy védelmi hibát kihasználva - az Újpest szerezte meg a vezetést. A házigazdák igyekeztek még a félidő lefújása előtt egyenlíteni, voltak is helyzeteik, de a kapuba nem sikerült betalálniuk, miközben a lila-fehérek is eljutottak néhányszor a kék-fehérek tizenhatosáig.

Szünet után inkább az Újpest futballozott fölényben, az MTK küszködött, de játékában nem volt átütő erő, így a kiesés elkerüléséért harcoló vendégcsapat fontos három pontot gyűjtött be a Hungária körúton.

Az Újpest elmozdult a kieső zónából, először nyert bajnokit augusztus 24. óta, mikor 6-1-re verte a Mezőkövesd-Zsóryt. Az MTK utolsó öt bajnokijának mérlege felemás: 2-2 győzelem és vereség, egy döntetlen.