Mégsem a győriek kapusa a legszerencsétlenebb

Ügyes kapus
Vágólapra másolva!
Egy pillanatig azt hittük, hogy a hétvégi, Győr-Felcsút meccsen született meg az évszázad leghülyébb gólja. A bajnoki címvédő kapusa, Lubos Kamenár egy hazaadásnál addig toporgott, amíg a vendégek csatára, Lencse be nem rúgta a kapuba a labdát. Ezen felbuzdulva összeszedtük a tíz legostobább gólt, ami focipályán született. A lista persze szubjektív, és biztosan kihagytunk jó néhány vicces jelenetet, ha eszükbe jut ilyen, osszák meg velünk a kommentek között.

10. Az ominózus Lencse-gól:


9. Az 1978-as világbajnokságon az olaszok csatára, Paolo Rossi mókás gólt lőtt a franciáknak. A labda ide-oda pattogott, Rossi pedig ha akart volna sem tudott voln elugrani előle. Aztán a magyar válogatott is kapott tőle egy gólt ugyanezen a vébén.


8. A Wolverhampton és a Bristol City meccsén a Wolves kapusa egy kirúgásnál a saját védőjének passzolta a labdát, őt megtámadta az ellenfél csatára, visszapasszolta a kapusnak, aki azonban nem tudta levenni, így gól lett belőle.


7. Tavaly decemberben Svédország már 4-0-ra vezetett Izland ellen, amikor a vendégek azt hitték, hogy a játékvezető lefújt egy esetet kezezés miatt, ezért megálltak. A svédek azonban nem hagyták annyiban, és gólt lőttek, a bíró pedig meg is adta.


6. Az elmúlt hétvégén a német Bundesligában a Hamburg idegenben 3-0-ra verte a Freiburgot. A hazaiak kapusa, Oliver Baumann minden bizonnyal pályafutása legrosszabb meccsét produkálta, ugyanis mind a három gólban benne volt. Ha ez egy szingapúri bajnokin történik, biztosan megvádolják a kapust bundázással.


5. Egy másik német meccsen, a Schalke-Leverkusen találkozón a Bayer kapott egy büntetőt, a kapus, Hans-Jörg Butt végezte el, majd miután belőtte a tizenegyest, visszafutás közben lepacsizott mindenkivel, aki él és mozog. Közben a Schalke elvégezte a középkezdést, és beívelték a kapuba a labdát. Butt egy perc alatt lőtt és kapott is egy gólt.


4. Az olasz negyedosztályban is hasonló bakit mutatott be egy kapus néhány évvel ezelőtt. Az ellenfél játékosa a felső kapufára rúgta a tizenegyest egy büntetőpárbajban, a kapus már ünnepelt, de a háttérben a labda szépen begurult a kapuba. A játékvezető - jogosan - meg is adta a gólt.


3. Ha komikus gólok, akkor nem maradhat ki az összeállításból a már-már klasszikussá vált Tokody-öngól. Az Újpest játékosa még 2001-ben, a Dunaferr ellen vágta be a labdát megismételhetetlenül a saját kapujába.


2. Chris Brass a Darlington elleni alacsonyabb osztályú angol bajnokin minden idők egyik leghülyébb öngólját lőtte, amikor felszabadítani akart, de fejberúgta saját magát. A labda a kapuba kötött ki, miközben a Bury védőjének még az orra is eltört.


1. Ha őszinték akarunk lenni, fogalmunk sincs, hogy kik a főszereplők, és még azt sem tudjuk, hogy melyik (vélhetően ázsiai) bajnokságban történt az eset, de a tényen nem változtat, szerintünk ez a valaha lőtt (kapott) leghülyébb gól: