Társoldalunk:

Fényképkiállítás a szurkolóverésről

2013.10.28. 16:16

Fényképkiállítással emlékeznek meg Dunaszerdahelyen az öt évvel ezelőtti DAC-Slovan focimeccsről, melyen a szlovák rendőrség kommandósai a magyar szurkolók táborában többeket megvertek.

Dunaszerdahelyen, Csallóköz központjában 2008. november 1-jén, a helyi DAC és a pozsonyi Slovan meccsén a rendőrök állítólagos rendzavarásra hivatkozva benyomultak a magyar szurkolók táborába. A nemzetközi feszültséget is kiváltó incidensben több drukker megsérült.

"Már öt év telt el azóta, hogy a rendőrök indokolatlanul rátámadtak a magyar szurkolókra ezen a meccsen, azóta minden évben megemlékezünk erről a szomorú eseményről, az idén a rendőri beavatkozásról készült fényképekből készült kiállítással is felidézzük a történteket" - mondta Karaffa Attila, a kiállítást a dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központtal közösen szervező Pázmáneum társulás ügyvezetője.

Mint a szurkolóverés óta minden évben, a kiállítás megnyitója után ezúttal is emlékmenetet tartanak a DAC stadionjához, majd a helyszínen mécseseket gyújtva emlékeznek a brutális támadásra, melynek egy életveszélyes és több súlyos sérültje volt - tette hozzá Karaffa.

A fényképkiállításnak a dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központ ad otthont, a tárlat november elsejétől néhány hétig lesz megtekinthető. Az este fél hatkor kezdődő kiállítás megnyitóján Pázmány Péter, Dunaszerdahely korábbi polgármestere és Berényi József, a Magyar Közösség Pártjának (MKP) elnöke mond beszédet.