Vágólapra másolva!
Egy szezonra is elég volna, amennyi minden a Real Madrid-Sevilla meccsen történt szerda este. A veleje: a Madrid 7-3-ra nyert, Ronaldo a házi góllistán megelőzte Puskást, immár 157 gólnál jár a Blancóknál.

Már a meccs előtt is Ronaldóról szólt minden: a szurkolók Blatter-ellenes kórussal készültek a kedvéért (a FIFA-elnöke a napokban kigúnyolta a portugált, mondván, úgy járkál a pályán, mint egy katona, a nagyobb hatás kedvéért pedig utánozta is), egy mesterhármassal pedig megelőzhette Puskást a klubon belüli termelésben.

A Blatternek szóló kórusból hallatszott is valami, de az elnök széke a sokkal súlyosabb korrupciós vádaktól sem ingott meg annak idején.

Aztán váratlanul úgy tűnt, Gareth Bale ellopja a show-t: megszerezte az első gólját a Bernabeuban, majd egy rendkívül veszélyes lövés után Ronaldo még egy szabadrúgást is átengedett neki, amit a sorfal segedelmével ki is használt. Ekkor kapcsolt Ronaldo, a 32. percben megítélt büntetőt már maga végezte el (3-0), a gól után pedig tisztelgéssel üzent a katonás járásán gúnyolódó Blatternek.

Mikor már minden madridista fesztiválra készült, a Sevilla kihasználta a hazai védelem álmatagságát, és két perc alatt szorossá tette a meccset (félidő: 3-2).

Fordulás után egyenlíthetett is volna a Sevilla, de Diego Lopez bravúrral védett, az ellentámadás végén viszont Benzema betalált. Ronaldo aztán beérte Puskást, lapos lövésébe hiába ért bele Beto kapus (5-2).

Két újabb helyzet után a madridiak ismét dörzsölhették a tenyerüket, de pillanatok múlva megint szépítettek a vendégek (5-3). A 64. percben az idényben először pályára lépett Xabi Alonso, akire a Chelsea és a Juventus is szemet vetett.

De a főszereplő Ronaldo maradt: a megpattanó lövése után a harmadik gólját ünnepelhette, megelőzte Puskást, éppen, mikor 6-3 állt az eredményjelzőn. Ronaldo tehát 157 bajnoki gólnál tart (a rekorder Raúl, 228-al), összesen pedig már 219-nél. Egy percre rá Ronaldo önhibáján kívül összehozott egy büntetőt (elérte a labdát szereléskor), Rakitic is triplázhatott volna, de az égbe lőtt.

A hajrát meghatározta M'Bia kiállítása: emberelőnyben már nem fenyegette semmi a Real-fesztivált, még Khedira is gólt akart lőni, és ha ez nem is jöhetett össze, Benzema azért a kapuba bólintott. A két csapat még sosem játszott egymással tíz gólt hozó meccset.

A teljes összefoglaló:

Primera División, 11. forduló:
Real Madrid-Sevilla 7-3
gól: Bale (13., 27.), Ronaldo (32., 11-es, 60., 72.), Benzema (53., 80.), ill. Rakitic (38., 11-es, 63.), Bacca (40.)
piros lap: M'Bia (76., Sevilla)

Osasuna-Rayo Vallecano 3-1
gól: Oier (1.), Oriol Riera (13.), Roberto Torres (58.), ill. Gálvez (71.)
piros lap: De las Cuevas (66., Osasuna)