Társoldalunk:

Negyvennapos mosolyszünet után nyert a Pápa

2013.11.01. 21:26

A Pápa hazai környezetben 3-1-re legyőzte a Kecskemét együttesét a labdarúgó NB I 13. fordulójának nyitómérkőzésén. Tóth Bálint együttese több mint egy hónap után nyert újra, legutóbb szeptember 20-án a Pécs otthonából hozta el a három pontot.

NB I, 13. forduló:
Lombard Pápa Termál FC - Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 3-1 (1-1)
Pápa, 1500 néző
v.: Farkas Á.
Pápa: Szűcs L. - Tóth G., Struhar, Supic, Rodenbücher (Kenesei, a szünetben) - Arsic, Sekour, Orosz (Németh M., 82.), Tajthy, Présinger - Quintero (Király B., 86.)
Kecskemét: Antal B. - Póti, Gyagya, Karan, Farkas A. - Patvaros, Savic (Pekár, 80.), Vukasovic, Balázs Zs. - Pato (Forró, a szünetben), Gréczi (Rajczi, 58.)
gól: Arsic (22., 52.), Kenesei (49.), illetve Balázs Zs. (37.)
sárga lap: Orosz (81.), illetve Farkas A. (18., 45.), Karan (41.)
piros: Farkas A. (45.)

A hazai csapat támadólag lépett fel, az első húsz percben főként távoli lövésekkel próbálkozott, egy kipattanó labdából pedig a vezetést is megszerezte. A Kecskemét kontrákra rendezkedett be, és egy ilyen végén egyenlített, ám a félidő utolsó pillanataiban emberhátrányba került.

A második félidő első tíz percében ki is használta az emberelőnyt a Pápa, amely két gólt szerzett. Mindkétszer a jobbhátvéd Tóth Gábor futott el a szélen, beadását előbb a csereként beállt Kenesei Krisztián, majd a duplázó szerb, Lazar Arsic lőtte a hálóba.

A Pápa három vereség és egy iksz után tudott újra győzni az NB I-ben.