Vágólapra másolva!
Robert Prosinecki, a horvátok egykori világbajnoki bronzérmes és BEK-győztes labdarúgója, a Real Madrid és a Barcelona korábbi középpályása, és a Kayserispor jelenlegi edzője nem érti, miért nincsenek Magyarországon fiatal tehetségek. A szakember a Nemzeti Sportnak cáfolta, hogy kapott volna megkeresést az MLSZ-től.

"Eddig még nem keresett senki, szóval a kérdés, nálam nem téma. Persze a véleményem megvan a csapatról" - nyilatkozta Robert Prosinecki, a Kayserispor edzője a Nemzeti Sportnak azzal kapcsolatban, hogy a neve pletykaszinten felmerült a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztján.

Az egykori BEK-győztes játékos elmondta, látta mindkét törökök elleni meccsünket, és úgy érzte, van fantázia a magyar válogatottban. "Valamit nagyon elrontottak a selejtezősorozat végén... Kíváncsi vagyok, mi történhetett az utolsó néhány meccsen."

Robert Prosinecki Forrás: Origo

Hozzátette, Horvátország kisebb Magyarországnál, mégis százával akadnak fiatal tehetségek. "Az biztos, hogy remek az utánpótlásunk. Ez az alap! Innen lehet építkezni. Fantasztikus tehetségeink vannak, gombamód nőnek ki a földből, húszéves kor környékén pedig tucatjával mennek szerte Európába. Ráadásul sokuk igazi topklubba igazol. Szóval az utánpótlással alighanem nagy gondok vannak önöknél. Nem könnyű ilyen gödörből kimászni, de szisztematikus munkával nem lehetetlen."