Vágólapra másolva!
A Debrecen a Puskás Akadémia egygólos legyőzésével tartotta a lépést az NB I-ben a listavezető Videotonnal. A 65 percet emberelőnyben játszó hazaiak jópár helyzetet elpazaroltak, ugyanakkor a kapusuk bravúrjai is kellettek a három ponthoz.

NB I, 14. forduló:
DVSC - Puskás Akadémia 2-1 (2-1)
Debrecen, 2500 néző
v.: Németh Á.
DVSC: Novakovic - Lázár, Mészáros, Trninic (Máté, 56.), Korhut - Zsidai, Szakály P., Bódi (Dombi, 71.), Kulcsár - Sidibe, Volas (Vadnai, 61.)
Puskás Akadémia: Hajdúch - Vaszicsku, Szekeres A. (Somodi, 28.), Tamás, Fabio - Czvitkovics, Margitics, Polonkai, U. Nikolic (Haraszti, 72.)- Lencse, Tischler (Zsolnai, 89.)
gól: Szakály P. (10.), Volas (28., 11-esből), illetve Tischler (24.)
kiállítva: Hajdúch (25.)
sárga lap: Bódi (60.), Korhut (90.), illetve Fabio (74.), Lencse (77.), Haraszti (83.)

A hazaiak három csatárral és nagy lendülettel kezdték a találkozót, és a 10. percben harmadik helyzetüket gólra váltották: Szakály egy ziccer utáni kipattanó labdát lőtt a hálóba (1-0).

Egy gyors kontrából hamar válaszolni tudtak a vendégek a kapu elé berobbanó Tischler góljával, ám Kulcsár sokadik helyzeténél Hajdúch pirosat, a Loki pedig büntetőt kapott, Volas pedig nem hibázott (2-1).

Az emberelőnyben lévő Debrecen kidolgozta, de ki is hagyta a helyzeteit Sidibe, Volas és Kulcsár révén, a vendégek pedig egyre bátrabb focit játszottak. Czvitkovics óriási kapufát lőtt volt csapata ellen, Novakovicnak pedig több ziccernél is bravúr kellett, hogy megmentse a Lokit az egyenlítő góltól.

A debreceni hagyományokhoz képest gyér számú közönség egyre elégedetlenebb volt a látottakkal, ám a csapata nem tudott ritmust váltani a hajrára sem. A csereként beállt Dombiról negyedóra alatt három sárgát kaptak a vendégek, de ő sem hozott új lendületet, így végül olyan meccset nyert a Debrecen, ami könnyen lehetett volna döntetlen is.

Győzelme után a DVSC 30 ponttal a második a 31 pontos Videoton mögött, a szombat este játszó Diósgyőr 25 ponttal a harmadik.