Vágólapra másolva!
Pintér Attila, a Győr vezetőedzője, illetve Csapó Károly, a Tatabánya egykori válogatott középpályása is sommás véleményt mondott Szalai Ádám október 14-i kirohanásáról. A Schalke csatára egy hónapja úgy fogalmazott, a futballszerető embereket folyamatosan átverik itthon, a magyar futball pedig akkor emelkedhet fel, ha kellőképpen elszánt és szakmailag felkészült szakemberek irányítják.

Pintér Attila a Nemzeti Sportnak adott interjújában feltette a kérdést, vajon Szalai Ádám hiteles-e. Az a Szalai, aki az október 14-i, telki sajtótájékoztatón éles kritikát fogalmazott meg a magyar futballról, az edzői karról, a játékosokról és Egervári Sándor akkori szövetségi kapitányról, miközben egy hete még azt hangozhatta, nincs súrlódása a válogatott szakvezetésével.

"Úgy véleményt mondani a magyar edzőkről, hogy nem ismeri őket, nem tudja, miként dolgoznak, felelőtlenség. Én mindenesetre kikérem magamnak" - mondta a Győr trénere. "Kötve hiszem, hogy a magyar szövetségi kapitány azt mondta volna: ne küzdjetek a nemzetetekért. Az alapok közé tartozik, ki mennyit fut, milyen agresszíven futballozik, mennyire akarja a győzelmet."

Szalai Ádám Forrás: MTI/Illyés Tibor

Csapó Károly, a Tatabánya egykori legendás középpályása úgy fogalmazott, látta a hét végén, ahogy egy légiósok nélküli kiscsapat, a Haladás lefutballozta a Fradit, és egyértelmű, hogy valami nem stimmel a magyar labdarúgásban.

"Szalai Ádám kiáll a nyilvánosság elé, és féligazságokat hangoztat, f9öldbe döngöli a magyar futballt, az edzőket, az egész sportágat, miközben ha jól tudom, ő már tizenhat évesen elment itthonról. Nem neki kellene helyzetelemzést adni, hanem a szakembereknek. Azon pedig nagyon felháborodtam, amikor Dzsudzsák Balázs egyszer csak megsértődött a szurkolókra, és kikérte magának a kritikát. Helyre kellene tenni őket, de az egész sportágat is."