Vágólapra másolva!
A lámák uralták a hétvégét a focivilágban, a francia bajnokságban egy lopott láma, a hazai megye II-ben egy szökött láma hozott őrületet a pályára ugyanazon a napon.

A Bama.hu a Lánycsók-Palotabozsok Baranya megyei másodosztályú meccsről ír, melynek közelében egy cirkusz telepedett le.

A cirkusz egyik főszáma egy láma lett volna, ám idő előtt elszökött, és berontott a pályára, amikor a csapatokat köszöntötték, a lelátón óriási üdvrivalgás fogadta.

"Miután már nem volt a pályán, gondoltam, elkezdjük a bajnokit, majd csak befogják, de a harmadik vagy negyedik percben megint visszatért" - mesélte a Bama.hu-nak Horváth András játékvezető. "Átfutott a 16-os és az 5-ös közötti részen. Az asszisztensem a várj és nézz taktikát alkalmazta, de nem kellett lest jeleznie, mert az állat nem volt lesen, illetve tétlen lesen volt."

A cirkuszosok végül egy nőstény előkerítésével terelték el a sportszerető hím lámát.

Serge Lama az állatkert után a Bordeaux stadionjában folytatja a pályafutását Forrás: AFP/Mehdi Fedouach

A vasárnapi Bordeaux-Nantes francia bajnokin ennél is nagyobb őrületet keltett egy másik láma, amit a hazai szurkolók loptak el egy cirkuszból. Az állatot még egy héttel a meccs előtt szerezték be a részeg drukkerek, és napok alatt óriási sztár lett a közösségi oldalakon.

Végül a népszerű francia énekes után Serge Lama névre keresztelték, és a Bordeaux szerencseállatának nevezték ki, a Nantes elleni bajnokin pedig mezbe öltöztetve vezették a kezdőrúgáshoz.