Vágólapra másolva!
A FIFA pikkel Cristiano Ronaldóra, pedig ő senkihez sem hasonlítható, még Zlatan Ibrahimovichoz képest is más szintet képvisel, nyilatkozta a portugál-svéd vb-pótselejtező előtt Pepe.

Pepe szerint Sepp Blatter legutóbbi, Ronaldót kritizáló megjegyzése is azt mutatja, hogy a FIFA-nál előítélettel viseltetnek a portugál klasszis iránt.

"Az ő statisztikáit látva nem normális, hogy csak egyszer nyerte meg az Aranylabdát, pedig hat vagy hét díjkiosztó gálán is ott volt. Ez pedig azt mutatja, hogy a futballban furcsa dolgok is megtörténhetnek, és jó lenne, ha az emberek erről tudnának. Ami Cristianóval történt, az igazságtalan, és remélem, idén megnyeri az Aranylabdát, de Blatter mondatai sok embernek felnyitották a szemét" - nyilatkozta a Real védője.

A portugál-svéd párharcot mindenhol Ronaldo és Zlatan Ibrahimovic nagy csatájaként harangozták be, és bár Pepe nagyszerű játékosnak tartja a PSG csatárát, szerinte honfitársa más szintet képvisel. "Mindketten klasszisok, de semmi sem mérhető ahhoz, amit Ronaldo csinál, elképzelhetetlen statisztikai adatokkal bír, és ő a világ legjobbja. Nincs értelme összehasonlítani őket" - mondta a kissé elfogult Pepe, aki szerint ennek ellenére nincs egyértelmű esélyese a párharcnak.

Az első meccset pénteken 20.45-től játsszák Lisszabonban, a visszavágót kedden, Solnában.