Vágólapra másolva!
Hiába vezetett 39 perc után 2-0-ra a holland labdarúgó-válogatott Japán ellen, végül 2-2-es döntetlent ért el a Genkben lejátszott barátságos mérkőzésen.

A 12. percben Van der Vaart szép emelésével szerzett vezetést a holland csapat, majd a 39. percben Robben 18 méterről lőtt gyönyörű góljával már 2-0 volt az előny. A 44. percben Oszako szépített, és a második félidőben nagyon jól futballozó ázsiaiak Honda 60. percben szerzett találatával kiharcolták a 2-2-es döntetlent.

"Ez egy vereséggel felérő döntetlen volt" - nyilatkozta dühösen Arjen Robben a mérkőzés után. "Hiába akartunk játszani, teljesen beragadtunk, ilyen tétmérkőzésen nem történhet meg. A végén képtelenek voltunk megtartani a labdát."

Eredmény, barátságos mérkőzés:
Hollandia-Japán 2-2 (2-1)
Hollandia:
Cillessen - Janmaat, De Vrij, Vlaar, Blind - N. de Jong (Willems, 46.), Strootman, Van der Vaart (Guzmán, 78.) - Robben, Lens, S. de Jong (Depay, 69.)
Japán: Nisikava - Ucsida (H. Szakai, 79.), Josida, Konno, Nagatomo (G. Szakai 73.) - Haszebe (Endo, 46.), Jamagucsi, Okazaki, Honda, Kijotake (Kagava, 46.) - Oszako (Kakitani, 73.)
gól: Van der Vaart (12.), Robben (39.), illetve Oszako (44.), Honda (60.)