Vágólapra másolva!
A Chelsea-t irányító José Mourinho felháborodva reagált az angol focibírók vezetőjének furcsa eljárására. Mike Riley ugyanis utólag bocsánatot kért a West Bromwich Albiontól az ellenük megítélt büntető miatt.

Szívatják és kiröhögik Mourinho csapatát

A Chelsea a PL előző körében a 96. percben mentette 2-2-es döntetlenre a WBA elleni hazai bajnokit. Lee Probert befújt egy véleményes büntetőt, amit a belga Eden Hazard gólra váltott (a videón 4:00-nál).

A West Brom menedzsere, Steve Clarke később elárulta, az angol bírók szervezetének vezetője, Mike Riley felhívta a klubot, hogy bocsánatot kérjen a büntető miatt.

Az ügy előzménye, hogy a klub levelet küldött a Premier League-nek és a bírói testületnek azt sérelmezve, hogy az eddigi 11 bajnokin már négy büntetőt ítéltek ellenük.

"Engem senki nem hívott fel bocsánatot kérni amiatt, hogy a WBA második gólja előtt nem volt jogos a szabadrúgás" - dühöngött Mourinho. "Kíváncsi vagyok, hogy az emberek mennyire tartják majd normális dolognak, ha mostantól hasonló esetekben mindenki kap majd egy telefont."

A portugál edző leszögezte, az egyenlítő gól előtti eset tiszta tizenegyes volt, és gúnyosan üzent a játékvezetőknek. "A bírók legalább mostantól tudják, hogy ha egy vitatott (és még csak nem is mondom azt, hogy hibás) döntéssel a Chelsea-t segítik, akkor a főnökük ki fogja teregetni a hibájukat a nyilvánosság elé. Más csapatokat segítő hibákat nyugodtan ejthetnek, semmi nem fog történni."

Mourinho hozzátette, nagyon kíváncsi rá, hogy Riley telefonja egyedi eset marad, vagy mostantól mindenkivel így járnak el.

A Chelsea trénere két hete hasonló tüneteket produkált, akkor a PL menetrendjének készítőiről állította azt, hogy szándékosan sújtják a klubját.

A londoni klub 11 kör után negyedik a PL-ben, hátránya négy pont a listavezető Arsenal mögött. A BL-ben négy kör után vezeti az E csoportot kilenc ponttal.