Vágólapra másolva!
A szlovák rendőrség a Nitra labdarúgócsapatából több személyt is fogadási csalással gyanúsít két 2011-es felkészülési mérkőzéssel kapcsolatban. Az egyiket február elsején éppen az MTK ellen játszották.

2011 januárjában Rák Róbert és Ivan Hodúr egy összekötőn - akit az Aktualne.sk portál az egykori kapus Martin Trancíkkal azonosított - keresztül ígéretet kapott arra, hogy 12 ezer eurót kap az MTK elleni felkészülési mérkőzés manipulálásáért. A bunda lényege az volt, hogy az MTK legalább négy gólt szerezve két góllal nyerjen. A február 1-jén Budapesten játszott találkozót 6-3-ra nyerte az MTK, a nyitraiak három gólja közül kettőt Hodúr szerzett.

Hasonló eset játszódott le a prágai Bohemians 1905 mérkőzése előtt. "Hogy a fogadási csalás sikeres legyen, a meccsen legalább három gólnak kellett esnie" - tájékoztatta az Új Szó című lapot Michal Slivka rendőrségi szóvivő. A február 8-án játszott mérkőzést a Bohemians 2-1-re nyerte, a nyitrai gólszerző Hodúr volt.

Ha a gyanúsítottak bűnössége bebizonyosodik, a megvesztegető Trancík hat hónaptól három évig, míg a kenőpénzt elfogadó Rák és Hodúr háromtól nyolc évig terjedő szabadságvesztésre számíthat. Mind a négyen szabadlábon védekezhetnek.

Rák és Hodúr a korábbi ügyben is érintett, szeptemberben ugyanis a rendőrség három egykori labdarúgót és négy jelenlegi DAC-játékost gyanúsított meg több találkozó manipulálásával. A gyanúsítottak közül akkor csak Ivan Hodúr állt a sajtó elé, többször hangsúlyozta, egyszeri megingásról van szó, csak egyetlen mérkőzés eredményét befolyásolta.

A nyitraiak MTK elleni mérkőzését információnk szerint az a Mocsári Tamás vezette, akit a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) és a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) 2011-ben előzetes letartóztatásba helyezett.

MTK - FC Nitra 6-3 (3-1)
Budafok, 100 néző
v.: Mocsári
MTK: Groppioni (Horváth A.) - Vukadinovics, Szekeres A. (Novitsky), Sütő, Vadnai - Pátkai (Ladányi), Vukmir (Gál A.), Kanta J. - Pál A., Tischler,(Eppel), Frank
Nitra: Chudy (Kopecki) - Ács (Zelenicky), Harbolák, Stetina, Glenda - Simoncic - Ivancík (Sloboda), Hodúr, Rák - Schulmeister (Paukner), Mikus (Bakule)