Vágólapra másolva!
Akár már szerdán edzőt válthat a Schalke, a klub vezetése ugyanis elégedetlen a Jens Keller vezette labdarúgócsapat teljesítményével. A szakembert azt mentheti meg, ha a Basel ellen nyernek tanítványai, és továbbjutnak a Bajnokok Ligájában.

A Szalai Ádámot is soraiban tudó együttes 15 forduló után hét győzelemmel, három döntetlennel és öt vereséggel a Bundesliga hatodik helyen áll, a hét végén a Mönchengladbach vendégeként kapott ki 2-1-re. Ugyan Horst Heldt klubmenedzser azt mondta, hogy kivár az idei utolsó, december 21-i, Nürnberg elleni bajnokiig, lehet, egy BL-búcsú is megpecsételné Keller sorsát.

A Schalke az utolsó Bajnokok Ligája-csoportkör előtt egy pont hátránnyal a harmadik helyen áll, így csak a Basel elleni hazai győzelem jelentene továbbjutást.

A Bild úgy tudja, a Werder korábbi edzője, Thomas Schaaf lehet az utód, akit viszont 2014-ig még szerződés köt a brémaiakhoz. A T-online.de szerint szóba kerülhet még az 57 éves holland Martin Jol neve is, aki korábban Hamburgban dolgozott, és egy hete menesztették a Fulham éléről.