Vágólapra másolva!
Ugyanolyan kedvezményeket szeretnének a holland prostituáltak, mint amilyeneket a labdarúgók élveznek, arra hivatkozva, hogy mindkét foglalkozás művelői nehéz fizikai munkát végeznek.

"A labdarúgók és a prostituáltak nehéz fizikai munkát végeznek, amelyet egész életükben nem folytathatnak" - mondta Wil Post jogász, aki egy Utrechtben nyilvánosházat működtetni kívánó céget felügyel.

"A férfiak a fiatal lányokat kedvelik, egy bizonyos koron felül a prostituáltaknak nincs munkájuk" - mondta Post asszony, aki szerint a prostituáltak nehezen tudnak nyugdíjra megtakarítani.

A jogász arra kérte a holland adóhivatalt, részesítse ugyanabban a kedvezményben a prostituáltakat, mint a labdarúgókat: havonta legfeljebb 5000 eurót (csaknem másfél millió forintot) adómentesen tehessenek félre nyugdíjra.

A felnőttek önkéntes prostitúcióját és a kerítést 2000 óta nem tiltja a törvény Hollandiában. A nyilvánosházakban dolgozó prostituáltak munkaszerződéssel, társadalombiztosítással, munkanélküli segéllyel, sőt állami nyugdíjjal rendelkező alkalmazottak, bár ez utóbbi összege rendszerint alacsony.

"A prostituáltak rendszerint több mint 10 év után abbahagyják a szakmát, és ott állnak pénz nélkül" - tette hozzá Wil Post, aki szerint az új adókedvezménnyel a szakmát abbahagyni kívánó prostituáltaknak szeretnének segíteni.