Vágólapra másolva!
A második világháború tömegsírjaira épült több szerbiai futballstadion is, állítja Dusan Kovacevic drámaíró, aki egy könyvbemutatón azt mondta, más épületek is tömegsírokat rejtenek.

"Amíg a gyerekeink áldozatok csontvázain játszanak, Szerbia nem fog megindulni a helyes úton. Az Obilic stadionjáról köztudott, hogy az épület alatt tömegsír található, s azt beszélik, hogy a Partizan stadionja körül lebetonozott résszel is hasonló a helyzet. Hogyan lehet elmagyarázni egy népnek, hogy menjen a labdarúgó mérkőzésekre, ahol majd más csontjain foglal helyet?" - mondta Dusan Kovacevic drámaíró egy könyvbemutatón. Hozzátette, hogy Szerbiában más épületek is tömegsírokat rejtenek, többek között a kragujevaci autógyár is.

A vajdasági Magyar Szó beszámolója szerint a belgrádi Modernkori Történeti Intézet munkatársa, Srdjan Cvetkovic megerősítette Kovacevic szavait.

"Úgy gondolom, hogy sok stadion alatt tömegsír található: a cacaki Borac, a Graficar és az Obilic stadionjának esetében erre bizonyítékok és szemtanúk is vannak. Egyes dokumentumok szerint a vracari stadion helyén korábban németeket lőttek agyon" - mondta Kovacevic.

A szerb hírportálokon a hozzászólók negatív kritikával illették Kovacevicet, hogy elmondta véleményét, sőt olyan is akadt, aki igyekezett viccet csinálni a dologból, ugyanis azt írta: nem véletlenül nevezik a Partizan szurkolóit Grobarinak, vagyis magyarul sírásóknak.