Vágólapra másolva!

Ijesztő látni, hányan elmentek a Fradiból

A Ferencváros volt hátvédje, Szűcs Mihály - aki korábban négy aktív játékostársát is elveszítette - Akeem Adams hétfői halálát feldolgozhatatlan veszteségnek nevezte.

"Folyamatosan néztem a híreket, és már csak az imádkozás maradt hátra. Ez egy óriási tragédia az egész sporttársadalom, és elsősorban a családja számára" - nyilatkozta az Origónak Szűcs Mihály, aki 1988 és 2001 között 175 meccset játszott a Ferencvárosban.

A 43 éves exfocista visszavonulása óta is látogatja az FTC edzéseit, így közelről látta, hogy milyen játékos volt Akeem Adams. "Ő egy végtelenül tisztességes, és nem utolsósorban az egyik legjobb igazolása volt a csapatnak. Ilyenkor ez a fajta veszteség feldolgozhatatlan mindenki számára, aki ismerte őt" - folytatta Szűcs, akinek korábban négy csapattársa is aktív futballistaként hunyt el.

"Zsiborás Gabival - akinek a labdaszedője is voltam, és istenként tiszteltem - 1992-ben már nem futballoztam egy csapatban, de a halála ugyanúgy felfoghatatlan volt, mint később Nagy Norbié, Zavadszky Gáboré, Fodor Imréé és Simon Tiboré, akikkel együtt játszottam az FTC-ben. Ez örökké kitörölhetetlen nyomot hagy mindenki számára" - mondta a volt védő.

Szűcs hozzátette, hogy minden futballista számára az a legértékesebb, ha mozoghat, de ez Adamsnek sajnos már nem adatott volna meg. "Sajnos ezt az égiek így irányították, mély együttérzésem a családja felé." Kedden lesz a Fradi óévbúcsúztató koccintása, amire Szűcs szerint biztosan rá fogja nyomni a bélyegét Adams tragédiája. "Nemrég néztem a tablókat a Fradinál, és nem vagyok egy nagy visszaemlékezős, de ijesztő volt látni, hogy hányan elmentek már."

"Sajnos benne volt a levegőben, hogy ebből a csatából győztesen kijönnie nagyon nehéz lesz" - reagált az Origónak a Fradit 1995 és 1999 között erősítő Nyilas Elek. "Rettenetesen sajnálom, főleg úgy, hogy Fradi-játékosról van szó, ez mindig mélyebb nyomot hagy bennem. Talán gondosabb odafigyeléssel el lehetett volna kerülni a tragédiát, bár ez csak feltételezés, senkinek a munkáját nem akarom minősíteni. Inkább erőt, egészséget kívánok a családjának, menniük kell tovább, mert az élet nem áll meg.”

Szűcs Mihályhoz hasonlóan Nyilasnak is eszébe jutott, hogy több fradista is túl korán elment az utóbbi évtizedekben. ”Sajnos sok esetben kellett ilyen hírt kommentálnom, és rengeteg olyan csapatkép vagy akár kezdőrúgást ábrázoló fotó van, ahol olyan társ mellett állok, aki már elhagyott minket.”

A korábbi középpályás szerint a többi focista számára is van üzenete a tragédiának. "Nem elég a kötelező ellenőrzéseket végigcsinálni, mindenkiben kell legyen egy önkontroll, és figyelnie kell magát, főleg ha stresszes, nagy terheléssel járó időszakban van."