Vágólapra másolva!
Sok helyzetet, de mindössze egy gólt hozott a Real Madrid és a Paris Saint-Germain katari gálameccse. Bár a pályán volt Edinson Cavani, Zlatan Ibrahimovic és Cristiano Ronaldo is, a győztes gólt a spanyolok 20 éves játékosa, Jesé szerezte.

A Dohában rendezett felkészülési meccset előzetesen ugyanúgy Cristiano Ronaldo és Zlatan Ibrahimovic párharcaként vezették fel, mint a novemberi portugál-svéd vb-pótselejtezőt, amely után az összesen négy gólt szerző Real-klasszis örülhetett. A két sztár egyaránt ott volt a pályán, és első ránézésre a PSG tűnt erősebbnek, a Realnál több fiatal - Nacho, Casado, Jesé, Jose Rodríguez - is bekerült a kezdőbe.

Az első negyedóra a PSG-é volt, a franciák könnyen vezethettek volna, de Cavani ziccerben Diego Lópezbe lőtte a labdát, pedig az zseniális volt, ahogy az Ibrahimovic, Matuidi páros megcsinálta a helyzetet az uruguayi csatárnak.

Egy perccel később Morata révén lesgólt szerzett a Real, majd újabb hatvan másodperc elteltével már sikerült egy szabályosat is, Morata ugratta ki Jesét, aki a jobb alsóba gurított.

Érződött a csapatokon, hogy a meccsnek nincs komoly tétje, mert a taktikázás helyett a támadó felfogást részesítette előnyben mindkét fél, ami élvezetessé tette a játékot. A 39. percben Cristiano Ronaldo nagy passza után Jose Rodríguez becsúszva a kapufát találta el, majd egy perccel később Xabi Alonso vesztette el a labdát a saját 16-osa előtt, de nem lett belőle baj, mert Ibrahimovic tőle szokatlanul gyengén lőtt, ráadásul középre.

A szünetben mindkét csapat rengeteget cserélt, a Realban két új fiú majdnem össze is hozta a második gólt, de Marcelo beadása után Benzema fordulásból a lécre bombázott. A második félidő már jóval csendesebbre sikerült, mint az első, bár az Ibrahimovic helyére érkezett Coman vitt egy kis életet a meccsbe, amikor a gyorsaságát kihasználva lefutotta a védőket, és bár Jesúst is kicselezte, a kapus még bele tudott nyúlni a lövésbe, így gól helyett szöglet lett a vége. A hosszabbításban még Lucas Moura lőtt az oldalhálóba egy szép szóló végén, így maradt az 1-0-s Real-siker.

Felkészülési mérkőzés:
Real Madrid - PSG 1-0 (1-0)
gól: Jesé (18.)