Vágólapra másolva!
Egy angol futballspecialista orvos hosszas elemzésben indokolta meg, hogy miért nincs elveszve a súlyos sérülést szenvedett Theo Walcott világbajnoki szereplése.

Az Arsenal bombaformában futballozó csatára a Tottenham ellen 2-0-ra megnyert FA-kupa-mérkőzésen sérült meg. A klub közleménye szerint hat hónapig tart, míg felépül a térdszalagszakadásból, így hiányozni fog a nyári foci-vb-ről.

A Telegraphban azonban olyan elemzés jelent meg, ami megkérdőjelezi az Arsenal borúlátását. "A közlemény sokkal inkább egy vállalati bejelentésnek tűnik, mint egy részletes orvosi elemzésnek" - fogalmaz a cikket jegyző Michael Davison, specialista. "Még csak meg sem említik, hogy kinek a prognózisa ez. A menedzseré, az ügyvezetőé, a klub orvosáé vagy a sebészé? Viszont egész biztosan nem a játékosé."

A cikkíró leszögezi, hogy a gyógyulás hossza nagymértékben függ az eset megközelítésétől és a gondolkodásmódtól: "A térdszalagszakadás nem jelent automatikusan hat vagy kilenc hónapos kihagyást, ahogy azt Roberto Baggio rekordidejű 77 napos felgyógyulása is megmutatta a 2002-es vb előtt."

Davison azt hangsúlyozza, hogy az automatikusan keretidőt (jelen esetben hat hónapot) kiszabó gondolkodás helyett az úgynevezett zöldlámpás gondolkodást kell követni Walcott kezelésénél. Utóbbi esetében lépcsőzetesen haladnak és gondolkodnak, mindig csak az adott szakaszra összpontosítanak a kezelésben, és egy részeredmény elérésekor automatikusan zöld fényt adnak a folytatásra.