Vágólapra másolva!
Az olasz kupában végre összejött a győzelem a Milannak, de az este a napolis Insigne góljáról lesz emlékezetes. Angliában a ManCity gálát rendezett, a spanyol kupában Ronaldo mákos góllal ünnepelte a hétfőn megkapott második Aranylabdáját.

Mauro Tassotti megbízott edzővel a kispadon győzött a Milan a másodosztályú Spezia ellen az olasz kupában. Massimiliano Allegri edző menesztése óta ez volt a csapat első tétmeccse, melyen Honda Keiszuke megszerezte a klubtörténet első japán gólját. A Milan húsz percen belül berámolt hármat, a második félidőben cserébe csak alapjáraton döcögött - nem úgy Nicola Ferrari, aki szépített a 91. percben. A csütörtöki Milan-edzést már Clarence Seedorf vezényli, aki az első holland tréner lesz a Serie A-ban.

Elképesztő gól született Nápolyban: egy előreívelésnél Del Grosso - háttal a mezőnynek! - nagy kényelmesen lest integetett, közben a labda a hátára pattant, onnan Lorenzo Insinge elé, aki szépen be is lőtte a ziccert. Mivel a labda a valóban lesen lévő Higuaín felé szállt, nem alaptalanul reklamáltak a vendégek, de ezzel csak egy kiállítást harcoltak ki magukanak. A Napoli viszont a kérdéses góllal fordított az Atalanta ellen, be is jutott a nyolc közé, ahová a Juventus, a Fiorentina, a Roma, az Udinese és a Lazio már korábban belépett.

Olasz kupa, nyolcaddöntő:
Milan-Spezia (II.) 3-1
gól: Robinho (28.), Pazzini (31.), Honda (47.), illetve Ferrari (91.)

Napoli-Atalanta 3-1
gól:
Callejón (15., 80.), Insigne (72.), illetve De Luca (14.)
piros lap:
Yepes (Atalanta, 74.)

Catania-Siena 1-4

Ronaldo-ünnep, City-gála

A spanyol kupában Cristiano Ronaldo már a 21. percben betalált, ennyit kellett várni tehát az első góljára, melyet kétszeres aranylabdásként lőtt - igaz, jókora segítséget kapott a pamplonaiak kapusától, Andrés Fernándeztől. A Real Madrid nem is hagyott esélyt az Osasunának, ugyanúgy 2-0-ra nyert, mint otthon, így magabiztosan jutott tovább.

Spanyol kupa, nyolcaddöntők:
Osasuna-Real Madrid 0-2
gól: Cristiano Ronaldo (21.), Di María (56.)
piros lap: Coentrao (Real, 85.)
Továbbjutott a Real, 4-0-al

Levante-Rayo Vallecano 1-0
Tj: a Levante, 1-0-al

Espanyol-Alcorcón 4-2
Tj: az Espanyol, 4-3-mal

Athletic Bilbao-Real Betis 2-0
Tj: a Bilbao, 2-1-gyel

Angliában a Manchester City esélyt sem adott a Blackburnnek, Alvaro Negredo és Edin Dzeko is duplázott.

FA-kupa, 3. forduló, megismételt mérkőzés:
Manchester City-Blackburn Rovers 5-0
gól: Negredo (45., 47.), Dzeko (67., 79.), Agüero (73.)