Társoldalunk:

Pintér a finnek ellen debütál

2014.01.16. 11:54

A finnek ellen kezdi meg idei szereplést a Pintér Attila által irányított magyar labdarúgó-válogatott. A két csapat örökmérlege jelentős magyar fölényt mutat, de az ellenfél tavaly tétmeccsen szerzett pontot a világbajnok spanyolok otthonában.

Az MLSZ honlapja azt írja, a március 5-i felkészülési mérkőzést a győri ETO Parkban rendezik meg.

A finnek a harmadik helyen végeztek a 2014-es brazíliai világbajnokság selejtező csoportjában a spanyolok és a franciák mögött, megelőzve Grúziát és Fehéroroszországot. A sorozatban idegenben sikerült pontot szerezniük a világbajnoki címvédő spanyolok ellen (1-1). Utolsó mérkőzésükön novemberben 1-1-re végeztek Wales ellen, jelenleg a 64. helyen állnak a FIFA világranglistáján, a magyarok a 46. helyen.

A magyar és a finn válogatott eddig tizenháromszor játszott, kilenc magyar siker született, három döntetlen és egy finn győzelem mellett.

Magyarország legutóbb 2011 októberében, Budapesten játszott a finnekkel, akkor gólnélküli döntetlennel ért véget az Eb-selejtezősorozatot záró meccs. Az ellenfélnek több ziccere is volt a győzelemhez, Király Gábor bravúrjai mentettek pontot a magyaroknak.

A decemberben kinevezett Pintér Attila januárban kétszer is összehívta Telkibe a bő keret itthon szereplő játékosait, februárban pedig egy törökországi edzőtáborozás következik.