Vágólapra másolva!
Egy váratlan győzelmet már elkönyvelhet a magyar válogatott a következő Eb selejtezőin: olyan erős kalapba került a sorsolás előtt, ahova a valós erőviszonyok alapján aligha tartozhatna. Szerbia, Szlovákia, Románia mögöttünk.

Nagyon jó pozícióba került a magyar válogatott a 2016-os Európa-bajnokság selejtezőinek sorsolásán. Az európai szövetség (UEFA) oldalán pénteken közzétett beosztás szerint Magyarország a 2.kalapból várhatja a február 23-ai, nizzai sorsolást. Ebben a kalapban szerepel még Ukrajna, Horvátország, Svédország, Dánia, Svájc, Belgium, Csehország és Írország.

Az elvileg eggyel gyengébb 3. kalapba a következő csapatok kerültek: Szerbia, Törökország, Szlovénia, Izrael, Norvégia, Szlovákia, Románia, Ausztria, Lengyelország.

Az 1. kalapban a címvédő Spanyolország, továbbá Németország, Hollandia, Olaszország, Anglia, Portugália és Oroszország mellett ott van Görögország és Bosznia-Hercegovina.

4. kalap: Montenegró, Örményország, Skócia, Finnország, Lettország, Wales, Bulgária, Észtország és Fehéroroszország.

5. kalap: Izland, Észak-Írország, Albánia, Litvánia, Moldova, Macedónia, Azerbajdzsán, Grúzia és Ciprus.

6. kalap: Luxemburg, Kazahsztán, Liechtenstein, Feröer-szigetek, Málta, Andorra, San Marino és az újonc Gibraltár.

Az UEFA internetes oldalán megjelent közlemény szerint a kalapbeosztás elkészítése a szövetség által kiszámított koefficiensnek megfelelően történt, a 2010-es vb-n, a 2014-es vb-selejtezőkön, és a 2012-es Európa-bajnokság selejtezőin és 16-os döntőjében elért eredményeket veszi számításba.

A 2016-os franciaországi tornára az eddigi 16 helyett 24 válogatott fog kijutni. A válogatottakat kilenc hat- és egy ötcsapatos csoportba sorsolják, az utóbbihoz csatlakozik Franciaország, de rendezőként nem selejtezőket, hanem barátságos mérkőzéseket fog játszani.

A csoportgyőztesek és a csoportmásodikok mellett a legjobb csoportharmadik is egyenes ágon kijut az Európa-bajnokságra. A többi nyolc harmadik helyezett pótselejtezőkön dönt a maradék négy helyről.