Vágólapra másolva!
Elszenvedte első vereségét hazai pályán a Manchester City. Az eddigi pazar támadójátékból semmi nem látszódott, José Mourinho Chelsea-je 1-0-rfa győzött az Etihad-stadionban az angol labdarúgó-bajnokság 24. fordulójának rangadóján.

Premier League, 24. forduló:
Manchester City - Chelsea 0-1 (0-1)
Manchester City: Hart - Zabaleta, Kompany, Nastasic, Kolarov - Y. Touré, Demichelis - Jesús Navas, Negredo (Jovetic, 57.), David Silva - Dzeko
Chelsea: Cech - Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta - Matic, David Luiz - Ramires, Willian (Mikel, 92.), Hazard - Eto'o (Oscar, 83.)
gól: Ivanovic (32.)
sárga lap: Demichelis (37.), Kolarov (42.), ill. Ivanovic (33.), Matic (40.), Nastasic (86.), Willian (92.)

A Premier League legjobb csatársora és legjobb védelme csapott össze hétfőn este, hiszen Manuel Pellegrini csapata magasan a legtöbb gólt lőtte az idén a bajnokságban, míg José Mourinho együttese a legkevesebbet kapta. Ennek megfelelően is kezdődött a meccs, folyamatosan támadtak a hazaiak, akik az Etihad-stadionban az idén az összes bajnokijukat megnyerték.

A hétfő esti rangadün azonban az utolsó pillanatban mindig becsúszott valami hiba a City játékosainál, ennek következtében pedig veszélyes kontrákat vezetett a Chelsea. A védekezésben egyre többet hibázott a Manchester City, amely annak is volt betudható, hogy Fernandinho az utolsó edzésen megsérült, így a helyére Demichelis került, aki a védekező középpályás posztján sokat bizonytalankodott.

A 32. percben aztán jött Branislav Ivanovic, senki nem gondolta, hogy az előre húzódó jobbhátvéd kapásból ellövi majd ballal a labdát, ő azonban ellentmondást nem tűrően a kapuba bombázott. (0-1)


A második félidő hasonló koreográfia alapján zajlott, a Manchester City kezdett támadólag, de a José Mourinho által remekül felkészített Chelsea volt a veszélyesebb. Matic távoli bombája és Cahill fejese is a kapufán csattant, a hazaiak mellett pedig hiába volt a szerencse, elől nem tudtak betalálni, így a Chelsea 1-0-ra győzött, a legutóbbi nyolc bajnokiját egyaránt megnyerő ManCity pedig először kapott ki otthon az idei bajnokságban.

A két edző, Manuel Pellegrini és José Mourinho most csapott össze tizedik alkalommal, a spanyol szakember eddig egyszer tudta legyőzni a portugált.

A tabellát így az 55 pntos Arsenal vezeti az egyaránt 53-53 pontos Manchester City és Chelsea előtt.